Forside > Nyheder > Børn og seniorer bliver bedste venner

Børn og seniorer bliver bedste venner

Værdiregnskab viser, at netværksprojekt er en stor succes

Siden 2010 har flere hundrede børn og seniorer været tilknyttet netværksprojektet ”Bedste Ven”, som er støttet af Social- og Integrationsministeriet. Et dugfriskt værdiregnskab fra Dansk Folkehjælp, der deltager i projektet, viser nu, at børnene og seniorerne er blevet hinandens bedste venner.

Gladere, bedre i skolen og mere aktive i fritiden
I Dansk Folkehjælps værdiregnskab angiver 69 % af børnene, at de er blevet gladere, efter de har fået en bedste ven i en senior, og værdiregnskabet viser også, at 49 % af seniorerne oplever, at deres personlige netværk er blevet større. Det fremgår desuden, at 54 % af børnene har det bedre i skolen, og at 61 % af børnene er blevet mere aktive i fritiden. Ifølge værdiregnskabetoplever 60 % af forældrene også, at familiens dagligdag er blevet bedre, efter deres barn har deltaget i projektet, og for nogle familiers vedkommende har man endda droppet offentlige hjælpeforanstaltninger helt på baggrund af familiernes deltagelse i projektet.

Familierne oplever øget trivsel
50 % af forældrene oplever, at deres børn generelt trives bedre i skolen, og det udmønter sig blandt andet i færre negative henvendelser fra skolen. Det skaber færre gnidninger mellem skolen og familierne og får kommunikationen mellem skolerne og familierne til at glide betydeligt bedre. Selvom projektet først og fremmest er rettet mod børnene og seniorerne, så er det ifølge Lene Sletved, der er projektleder for projekt Bedste Ven, godt, at projektet har en positiv afsmittende effekt på familiernes trivsel. Lene Sletved udtaler:

”Fællesnævneren for de seniorer, der deltager i projektet, er et ønske om, at nogen har brug for dem. Seniorerne giver børnene et pusterum og er med til at udvikle børnenes relationer til andre, idet mange af børnene ofte har svært at skabe relationer i skolen og i institutionerne. Og selvom aldersforskellene er store, så fungerer venskaberne mellem børn og seniorer, og projekt Bedste Ven har allerede nu vist sin berettigelse.”

Med venlig hilsen
Dansk Folkehjælp

Fakta om Projekt Bedste Ven:– Landsdækkende projekt med opstart i 2010
– Tilbydes gratis til børn og unge i alderen 8-18 år samt seniorer
– Projektet er støttet af Social- og Integrationsministeriet via satspuljen ”Lige Muligheder”
– Læs mere om projekt Bedste Ven på www.folkehjaelp.dk