Forside > Nyheder > Camilla og Pia er bedste venner

Camilla og Pia er bedste venner

Af journalist Carsten Dall

Det tog ikke mange sekunder for Pia Sloth Madsen, efterlønner og tidligere pædagog, og Camilla, 10-årig skoleelev i Tåstrup, at finde ud af, at de kunne sammen.

– Ja, vi fandt ud af, at vi havde samme kemi. Vi vil gerne have, at der sker noget, men vi holder også af at sidde ved symaskinen eller ved skrivebordet for at tegne, fortæller Pia Sloth Madsen.

Hun er aktiv ”Bedste Ven” i det projekt, som LO Faglige Seniorer og Dansk Folkehjælp har igangsat over hele landet med det formål at gøre en forskel for et barn, som har brug for voksenstøtte.

Dansk Folkehjælp kikker på interesser, børnenes behov og kemi, når voksen og barn skal sættes sammen. Og med Camilla og Pia er konstellationen perfekt. Siden september sidste år er de to mødtes én gang ugentligt – oftest hjemme hos Pia i Torslunde ved Ishøj. Det er enten onsdag eller fredag, de to mødes – i tidsrummet fra kl. 14-18. Pia henter Camilla ved skolen, og kører hende tilbage til hjemmet i Tåstrup. Og i de fire timer hygger de to sig med en masse aktiviteter. Camilla får afprøvet sine kreative talenter med tegning og syning, og da de begge er snakkesalige, er der ikke mange sekunders stilhed i Pias hyggelige hjem.

Det kan også blive til en biograftur, en spadseretur i naturen eller en indkøbstur ved juletid i et nærliggende center.

– Camilla er en meget aktiv pige. Der er gang i hende, og når hun synes, hun er færdig med den ene aktivitet, vil hun i gang med den næste, og så er det jo ikke altid, aktiviteterne står ”i kø”, så må vi tage en lille slapper. I starten fik jeg næsten stress, når vi fik et tomrum imellem aktiviteterne, men det gør jeg ikke mere, smiler Pia Sloth Madsen.

– Det skal være en afslappet fornøjelse for os begge at være sammen, og det er det. Med jævne mellemrum laver de to også aftensmad sammen, og spiser sammen efterfølgende.

– Det er hyggeligt, for vi får vendt mange emner, mens maden spises.

Camilla er vild med dyr, og når hun og Pia går en tur i de dejlige omgivelser i Torslunde, så bliver der hilst hjerteligt på både hunde og katte, og når Camilla udfolder sine kreative talenter på tegnepapiret, er det ofte også dyr, der er motiverne.

Pia har også besøgt Camilla hjemme hos hendes familie, og de to spillede bl.a. Wii, som Camilla lærte sin ”bedste ven” at spille.

– Her i vintermånederne er man naturligt nok en del inden døre, men vi er nu ikke tilbageholdende med at tage noget varmt tøj på og komme ud i naturen. Vi kan begge lide at spadsere en tur, uanset vejret, og man snakker utroligt godt, når man går.

Meget livsbekræftende
For Pia Sloth Madsen er det livsbekræftende at være ”bedste ven” med Camilla.

– Vi har den samme humor og kan grine af det samme, siger Pia, mens Camilla supplerer med en vits.

Camilla bor i et børnerigt område, og hun har mange veninder, som hun holder meget af. Hun kommer ikke sammen med dem i mindre omfang, efter at hun har fået Pia som voksenven. Der er tid til at pleje det hele.

Pia Sloth Madsen har ikke selv fået børn og har dermed heller ingen børnebørn.

– Men jeg holder af børn, og med venskabet med Camilla har jeg da fået ”min anden ungdom”, erkender Pia. Hun har som pædagog arbejdet med børn et langt arbejdsliv, og savnede børnekontakten, da hun stoppede med sit arbejde.

Pia Sloth Madsen har god kontakt med Camillas mor. Ofte får hun en kop the og en snak, når hun afleverer Camilla i hendes hjem i Tåstrup.

– Det er vigtigt, at der er gensidig tillid, og jeg synes, vi har et fint forhold. Mens Camilla er her, har jeg jo ansvaret for hende, og børnenes forældre er vigtige at have god kontakt med.

God idé med ”Bedste ven”
Pia Sloth Madsen er glad for at være ”bedste ven” med Camilla, og hun synes generelt, Dansk Folkehjælps og LO Faglige Seniorers initiativ er godt.

– Jeg håber da også, at Camilla og jeg vil have forbindelse i mange år endnu. Når Camilla kommer i teenagealderen, kan forholdet til ens mor godt blive lidt anstrengt, og så er det da rart at kunne læsse af på et menneske, som ikke er et familiemedlem.

Kilde: Medlemsbladet Seniorer, 3F Seniorer