Forside > Nyheder > Det skal være lettere at være frivillig

Det skal være lettere at være frivillig

Regeringen vil gøre det lettere at være frivillig i Danmark. Social- og integrationsminister Karen Hækkerup inviterer derfor en række frivillige organisationer og frivillige danskere til at fortælle, hvilke barrierer de oplever i det frivillige arbejde.

Næsten halvdelen af danskerne laver frivilligt arbejde som besøgsvenner for ældre, som trænere i de lokale idrætsklubber, som ledere i de danske spejderbevægelser, som aktive i kulturlivet og mange andre steder. Mange frivillige oplever dog, at arbejdet bliver gjort unødigt besværligt på grund af forskellige regler, krav eller andre barrierer.

Social- og integrationsministeren har derfor besluttet at igangsætte en afdækning for at få sat fokus på de barrierer, de frivillige møder i deres arbejde. Arbejdet med at afdække barrierer starter med et indledende kick-off seminar, hvor blandt andet en række frivillige organisationer og udvalgte frivillige danskere er inviteret til at deltage.

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup:

”De frivillige er dem, der bedst ved, hvilke barrierer de møder i deres arbejde. Derfor er det også oplagt, at de hjælper med at identificere barriererne og kommer med forslag til løsninger. Jeg er stolt af, at vi i Danmark har en lang tradition for at udføre frivilligt arbejde. Det har en enormt stor betydning for det danske velfærdssamfund. Derfor kan det heller ikke være rigtigt, at de frivillige skal opleve, at det er besværligt at være frivillig – det skal vi have gjort noget ved.”

Kilde: Social- og Integrationsministeriet