Forside > Nyheder > Dansk Folkehjælp vil styrke samarbejdet over grænsen

Dansk Folkehjælp vil styrke samarbejdet over grænsen

Initiativet har ”kick-off” onsdag d. 23. maj kl. 12.15 på færgen mellem Rødby/Puttgarden.

Projekt Beltsamariter er det nyeste initiativ fra Dansk Folkehjælp, og projektet, som er støttet af EU’s Interreg-midler, skal gennem de næste tre år skabe et frugtbart samarbejde mellem frivillige på tværs af den dansk-tyske grænse.

Der bygges bro
På begge sider af den dansk-tyske grænse i Femernbæltregionen arbejder landenes frivillige uden at drage nytte af hinandens kompetencer inden for forebyggelse og førstehjælp samt på det sociale område, selvom de arbejder i samme region.

Dansk Folkehjælp ønsker at bygge en interregional bro mellem de to landes korps af frivillige, så de i fællesskab kan stå stærkere. Derfor skaber organisationen nu større fokus på samarbejdet mellem de aktive frivillige i regionen. Målet for Dansk Folkehjælp er, at det bliver muligt at stille med et fælles samaritberedskab ved større arrangementer, koncerter eller sportsbegivenheder i Femernbæltregionen samt at kunne deltage aktivt i besøgstjeneste hos hinanden.

Kompetenceudvikling af de frivillige
Det brede samarbejde, som Dansk Folkehjælp ønsker at opbygge mellem de danske og tyske frivillige i Femernbæltregionen, vil også være et tilbud til de mange frivillige om kompetenceudviklende læring.

De frivillige vil blive uddannet inden for samaritertjeneste samt omsorgsarbejde og vil undervejs i forløbet tilegne sig gensidig sproglig og kulturel viden.

For interviews og pressebilleder kontakt projektkoordinator Thomas Egesborg Pedersen, tlf.nr. 70 220 230.

Med venlig hilsen
Dansk Folkehjælp