Forside > Nyheder > Ensomme ældre i Odense sendes på netværksferie

Ensomme ældre i Odense sendes på netværksferie

Dansk Folkehjælp sender ensomme ældre i Odense på netværksferie

I denne uge er 25 ældre fra Odense Kommune sendt på netværksferie i Nordsjælland. Ferieopholdet er første etape i en række af aktiviteter, som Dansk Folkehjælp tilbyder ældre i Odense med det formål at forebygge ensomhed og isolation.

Projekt SENIORNET er et tilbud om netværksdannelse for ensomme ældre, der har til formål at forebygge ensomhed og isolation. Målet er at etablere en omvendt besøgsordning, hvor ældre fra samme lokalområde blive hinandens besøgsvenner.

De ældre bliver hinandens ”besøgsvenner”
I en tid hvor flere og flere ældre bliver længst muligt i egen bolig, er der et stigende behov for initiativer, der kan forebygge ensomhed og isolation. Derfor har Dansk Folkehjælp valgt at arbejde med en ny form for besøgsvenner og vendt den traditionelle tænkning på hovedet for at støtte ensomme ældre, så de får mulighed for at hjælpe hinanden.

De ældre, der i denne uge er taget til Nordsjælland, er alle visiteret af Odense Kommune og tilknyttet ældrecentre, der ligger geografisk tæt ved hinanden. Det er nemlig håbet med projektet, at seniorerne bliver så glade for hinandens selskab, at de fremover vil være hinandens besøgsvenner – godt hjulpet af frivillige hjælpere fra Dansk Folkehjælp.

En pilotprojekt bliver landsdækkende
Netværksferierne blev afprøvet første gang i 2008 med stor succes. Projekt SENIORNET, der er støttet af Velux Fonden, tilbydes nu i fire kommuner i Danmark; Guldborgsund, København, Horsens og nu Odense.

Generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem, udtaler:
Vi er meget glade for, at vi nu kan tilbyde ældre i Odense at blive en del af Projekt SENIORNET. Vi kan se, at idéen er rigtig, og at de ældre får langt større livskvalitet. Vi håber, at vi kan udvide projektet til endnu flere kommuner næste år.

Med venlig hilsen
Dansk Folkehjælp

Fakta om Projekt SENIORNET
Forløbet består af tre etaper; et netværksdannende ferieophold væk fra hjemmet, hvor deltagerne lærer hinanden at kende ved fælles ferieoplevelser. Herefter arrangerer Dansk Folkehjælp 10 fællesarrangementer i de ældres kommune, hvor kendskabet og fællesskabet yderligere udbygges og de nye venskaber vedligeholdes. Projektet afsluttes med et weekendophold, hvorefter der er lagt op til at de ældre står på egne ben og forhåbentlig selv vil mødes privat.