Forside > Nyheder > Køb genbrugstøj og støt dig selv

Køb genbrugstøj og støt dig selv

Ny type genbrugsbutikker fordobler velgørende effekt

Fredag den 1. juni åbner Dansk Folkehjælp ny genbrugsbutik i Brande. Genbrugsbutikken bliver bestyret af frivillige, og omsætning fra salget i butikken går til fattige familier og andre udsatte befolkningsgrupper, som Dansk Folkehjælp hjælper lokalt, regionalt og nationalt.

Win-win-situation for alle
Genbrugstøj præger i stigende grad moden og bybilledet i mange byer i Danmark, og det samme gør desværre socialt udsatte befolkningsgrupper i en lang række byer og områder landet over. De to tendenser har Dansk Folkehjælp taget konsekvensen af og etablerer med butikken i Brande den 4. af foreløbig 20 genbrugsbutikker i Danmark, som skal sælge billigt genbrugstøj til gavn for socialt udsatte personer, der sjældent har råd til at købe tøj og modebevidste forbrugere, der er på jagt efter unikke beklædningsdele.

Generalsekretær i Dansk Folkehjælp Klaus Nørlem udtaler:
”Vi prøver at slå tre fluer med ét smæk; i stedet for at smide tøjet ud kan danskerne aflevere deres brugte tøj hos os, dels kan vi rejse midler til at hjælpe socialt udsatte og andre endnu mere, end vi gør nu lokalt, regionalt og nationalt, og dels får socialt udsatte bedre råd til at købe tøj. På den måde kan man sige, at socialt udsatte og andre udsatte befolkningsgrupper kan støtte sig selv ved at købe genbrugstøj hos os. Og helt overordnet er det en win-win-situation for os alle. Som landsdækkende organisation i Danmark sender vi hver sommer mange familier og børn på ferie med vores Feriehjælp, og vi er også på banen, når der til jul uddeles Julehjælp til fattige børnefamilier i Danmark. Med etableringen af vores genbrugsbutik i Brande håber vi på, at vi på sigt kan hjælpe endnu flere.”

Dansk Folkehjælps genbrugsbutik åbner på Storegade 38, 7330 Brande
Der holdes åbningsreception den 1. juni fra kl. 14, hvor alle nye kunder, frivillige og samarbejdspartnere er velkommen til at besøge butikken.

Med venlig hilsen
Dansk Folkehjælp