Forside > Nyheder > 33 % flere frivillige til Dansk Folkehjælp

33 % flere frivillige til Dansk Folkehjælp

I morgen på den nationale Frivillighedsdag hylder Dansk Folkehjælp en række af organisationens mange frivillige. Det seneste år har 33 % flere frivillige meldt sig ind i organisationen for at yde frivilligt arbejde til gavn for blandt andet socialt udsatte familier i Danmark. Generalsekretær Klaus Nørlem glæder sig over udviklingen, men efterlyser bedre vilkår for de frivillige.

Flere frivillige kræver bedre vilkår
Fra politisk hold ønskes det, at 50 % af Danmarks befolkning skal udføre frivilligt arbejde. Men hvis de politiske ambitioner skal indfries, forudsætter det bedre vilkår til frivillige inden for det sociale område, lyder det fra Dansk Folkehjælp, som i disse måneder oplever rekordstor tilgang af frivillige. Generalsekretær Klaus Nørlem udtaler:

”Hos Dansk Folkehjælp er vi meget glade over den store tilgang af frivillige til organisationen. Vi vil gerne hylde de ildsjæle, der bruger deres fritid på at gøre noget godt for andre, derfor bruger vi dagen i dag til at hylde landets frivillige ”folkehjælpere”. I dag udfører omtrent 30 % af befolkningen frivilligt arbejde – mindre en 10 % procent af disse er aktive inden for det frivillige, sociale område. Hvis vi skal have endnu flere til at arbejde frivilligt, så må vi også skabe nogle bedre vilkår for dem. Vi savner, at der bliver kigget på vilkår for frivillige og særligt dem, der løfter en stor byrde for vores velfærdssamfund, for eksempel besøgsvenner for det stigende antal ensomme ældre og frivillige, der hjælper til i forbindelse med ferier for udsatte børn.”

Årets Folkehjælpere 2012
Hos Dansk Folkehjælp hylder man hvert år de frivillige. Det gør man både på organisationens landsmøde, men også i landets lokalafdelinger. Den 16. september blev 95-årige Grethe Stief kåret som Årets Folkehjælper på organisationens landsmøde. Hun modtog hæderen for sine store donationer til Dansk Folkehjælps omfattende skolebyggeri og udviklingsindsats i Afghanistan.

I morgen hyldes så lokale ildsjæle i hele landet for deres frivillige indsats. Det betyder, at man i Aalborg, Vejen, Aarhus, Augustenborg, Herning, Vamdrup, Horsens og mange andre steder hylder lokale foreninger, forretninger og private personer, som har ydet en ekstraordinær indsats for udsatte danskere, eller som har støttet Dansk Folkehjælps arbejde på anden vis – se den fulde oversigt over Årets Folkehjælpere nedenfor.

Med venlig hilsen
Dansk folkehjælp

Årets folkehjælpere 2012:
Afdeling Prismodtager  Kontakt
Sønderborg Helle Reinecker Dansk Folkehjælp Sønderborg, 61 72 07 81
Vamdrup SuperBrugsen Dansk Folkehjælp Vamdrup, 20 27 64 02
Vejen Gresten Lokalråd Dansk Folkehjælp Vejen, 21 21 21 03
Herning Skoland Dansk Folkehjælp Herning, 23 31 12 21
Hostebro Kvickly Holstebro Dansk Folkehjælp Holstebro, 25 69 25 40
Århus HK Østjylland Dansk Folkehjælp Århus, 24 21 24 64
Køge WIKA-Super Best Dansk Folkehjælp Køge, 29 24 90 70
Vojens Vojens Gymnastik- og Idrætsefterskole Dansk Folkehjælp Vojens, 51 29 48 49
Aalborg JCD A/S Dansk Folkehjælp Aalborg, 26 28 57 69
Nakskov-Lolland Matas Nakskov Dansk Folkehjælp Nakskov-Lolland, 21 27 44 97
Guldborgsund Linda Juul Dansk Folkehjælp Gulborgsund, 54 17 40 35 eller 29 64 84 36
Vordingborg Dansk Folkehjælps samariterkorps Dansk Folkehjælp Vordingborg, 28 68 75 85
Horsens Team Giro Horsens Dansk Folkehjælp Horsens, 40 15 92 77