Forside > Nyheder > Stigning i antallet af danskere, der lærer førstehjælp

Stigning i antallet af danskere, der lærer førstehjælp

Dansk Førstehjælpsråd opgør hvert år, hvor mange danskere der har lært førstehjælp. Opgørelsen sker på baggrund af det antal kursusbeviser, som Dansk Førstehjælpsråds medlemmer og samarbejdspartnere hvert år køber af Rådet.

I perioden fra 2001-2004 lå tallet på ca. 175.000 kursister årligt, men tallene for de seneste år viser en klar stigning:

2009: 290.500
2010: 250.000
2011: 352.450

Tallene dækker både over personer der gennemfører korte og længerevarende kurser, og dem, der genopfrisker tidligere indlærte førstehjælpskompetencer. I 2006 blev førstehjælpsundervisning obligatorisk i forbindelse med erhvervelse af kørekort. Det alene tegner sig for ca. 60.000 kursister årligt.

I januar 2013 bliver førstehjælpsundervisning obligatorisk i forbindelse erhvervelse af knallertkørekort. I den forbindelse udtaler Dansk Førstehjælpsråds formand Thomas Egesborg Pedersen: ”I Dansk Førstehjælpsråd glæder vi os over, at førstehjælpsundervisning bliver obligatorisk, når man tager knallertkørekort. Vi kan i overlevelsesstatistikken se, at undervisning gør en forskel, f.eks. skete der en markant forbedring i antallet af overlevende efter hjertestop uden for hospital kort tid efter, at førstehjælpsundervisningen blev gjort obligatorisk i forbindelse med erhvervelse af kørekort i 2006”.

Med venlig hilsen
Dansk Førstehjælpsråd