Forside > Nyheder > Den sindige midtjyde tog Lolland under sine vinger

Den sindige midtjyde tog Lolland under sine vinger

Dansk Folkehjælps formand, Ib Jensen, tager afsked med Lolland og organisationen efter mere end 20 år på posten.

Lollik blev han aldrig, for han var først og fremmest organisationens mand, men den lune og sindige midtjyde tog alligevel Lolland under sine vinger, da han for mere end 20 år siden for første gang satte sine ben på den tidligere Holeby Kro, hvor ASF Dansk Folkehjælp havde etableret sig takket være en arv fra en borger i Errindlev.

Ret hurtigt derefter blev Ib Jensen organisationens formand, og nu kan han aflevere et veltrimmet og opdateret ” folkehjælps -firma” til sin efterfølger.

Ib Jensen blev som formand kastet ind i et par årtier, hvor verden forandredes nærmest med lynets hast, men det passede netop ham, som var opflasket med organisationen af både sit fædrende og mødrende ophav hjemme i Kolding.

Sammen med først Max Simonsen og siden Klaus Nørlem som generalsekretærer satte han og organisationen ved flere lejligheder dagsordenen både lokalt, nationalt og internationalt.

Solid medspiller
Lokalt var Ib Jensen en solid medspiller, da Dansk Folkehjælp sammen med Folketidende og øvrige samarbejdspartnere søsatte Aktion 1000 børn fra Tjernobyl og gennemførte landets første store mobile kampagne for livreddende førstehjælp. De to aktioner er dog blot en lille dråbe i det store folkehjælps -hav.

Med Ib i spidsen har organisationen hjulpet socialt udsatte både her og i udlandet med julehjælp og feriehjælp for udsatte famlier som de nyeste fyrtårne.

Ib har også været en varm fortaler for krav om førstehjælpsundervisning ved erhvervelse af kørekort og obligatorisk førstehjælpsundervisning i folkeskolen.

Ib Jensen var også i front ved hovedkontorets udflytning til Industriparken og opførelsen af en ny stor lagerhal og oprettelse af et kontor i København, men i mange år var han stærkt engageret i det internationale arbejde med store hjælpeprojekter i stort set alle de østeuropæiske lande og ikke mindst på Balkan, da Jugoslavien faldt sammen som et korthus.

Ib var her og der og allevegne. Han ville være med og høre pulsen banke, og han var stolt af sit formandskab, da organisationen i 2007 fyldte 100 år og da det efter lang tids debat i 2010 lykkedes ham at ændre det lidt knudrede navn ASF Dansk Folkehjælp til det mundrette Dansk Folkehjælp , men Ib er også en beskeden mand for som han siger: -Det er alle vore frivillige, der er organisationens stærke fundament. Det er dem, der bærer os.

Den solide arv giver han videre til sin efterfølger Thomas Pedersen.

Skiftedagen i Dansk Folkehjælp markeres med en reception på Arbejdermuseet i København den 4. oktober mellem klokken 13 og 15, men Ib er ikke til afskedsgaver. Han ser hellere beløb indbetalt til katastrofefonden, konto 5301 0900013 mrk. ” Formand”.

Kilde: Folketidende