Forside > Nyheder > Hjælp: Fattige familier venter på julemanden

Hjælp: Fattige familier venter på julemanden

Ekstra Bladet og Dansk Folkehjælp samler ind til at forsøde højtiden for økonomisk trængte børn. Har du brug for hjælp så er det nu du skal søge.

Flere tusinde danske familier ser ikke frem til julen med en forventningens glæde. For hjemme hos dem føles det som om, at julemanden hovedsageligt kommer med ubetalte regninger og uindfriede ønsker.

Ekstra Bladet og Dansk Folkehjælp samarbejder igen i år om at indsamle julehjælp til de familier, som ellers ikke kan få pengene til at række. Håbet er at kunne glæde tusindvis af børnefamilier med hver en julepakke bestående af 500 kroner til julemad, 500 kroner til legetøj og 500 kroner til sportsudstyr.

Enlige forsøgere på kontanthjælp
For at komme i betragtning til en julepakke i år skal man være enlig forsørger på kontanthjælp med hjemmeboende børn på under 18 år. Selv om indsamlingen i 2011 slog rekord med 7,1 millioner indsamlede kroner, var det desværre langt fra nok til at dække behovet.

– Sidste år fik vi ansøgninger om julehjælp fra 11.000 godkendte familier. Vi kunne hjælpe godt 5.150 af dem med en julepakke. Vi ønsker ikke, at så mange skal gå forgæves, så derfor har vi i år besluttet, at kun enlige forsørgere på kontanthjælp kan komme i betragtning, forklarer generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem.

En pligt at hjælpe
Alle, der bliver godkendt til at modtage julehjælp, er blevet indstillet af socialforvaltningen i deres kommune for at sikre, at hjælpen når de mest trængende. Der kan ansøges om hjælp indtil 1. december.

I julemåneden vil Ekstra Bladet sætte fokus på indsamlingen og de familier, som får reddet julen.

– For Ekstra Bladet er det en pligt at hjælpe der hvor vi kan. Og tusindvis af fattige danske børn har brug for vores hjælp for at de kan fejre den jul, som alle vi andre bare tager for givet. Og samtidig er denne ’pligt’ en særlig fornøjelse, fordi vi gennem de sidste seks år har set, hvor meget glæde julehjælpen skaber hos familier, der ikke er vant til, at andre bekymrer sig om dem, siger Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen om avisens engagement i indsamlingen.

– Samtidig er det en fornøjelse at arbejde sammen med ildsjælene i Dansk Folkehjælp. Uden dem var Danmark et dårlige land at leve i, siger han.

Alle indsamlede kroner går ubeskåret til julepakker til trængte familier.!

Du kan støtte Julehjælpen 2012 her.

Hvis du er enlig forsøger på kontanthjælp kan du søge julehjælp her.

Kilde: Ekstra Bladet