Forside > Nyheder > Hver anden skole snyder med førstehjælp

Hver anden skole snyder med førstehjælp

Kun halvdelen af landets folkeskoler underviser i førstehjælp. Det har ellers været et lovkrav siden 2005.

Kun hver anden af de danske folkeskoler lever op til det nu syv år gamle obligatoriske krav om, at skolerne skal undervise i førstehjælp.

Det viser en undersøgelse foretaget af TNS Gallup.

Vi halter efter nabolandene, når det gælder borgernes evne til at give livreddende førstehjælp.

Alt for få af de 3500 danskere, der hvert år falder om med hjertestop uden for hospitalerne, får den hurtige hjælp, som tredobler deres chancer for at redde livet. Det var baggrunden for at gøre undervisning i førstehjælp lovpligtig i folkeskolen i 2005.

Langt fra målet
Skolerne er velegnet til formålet, da man når ud til alle samfundsgrupper, men kun 48 procent af skolerne har det i dag på skoleskemaet. Det er desværre kun en stigning på to procent siden 2010. I det nuværende tempo vil loven fra 2005 først være slået igennem om 50 år.

Danmark er langt efter lande som Norge og Sverige, der har større succes med undervisning i folkeskolen og derved også en større overlevelses mulighed ved hjertestop.

Manglende ressourcer
40 procent af de mange skoler, der ikke følger loven, er ikke klar over, at førstehjælp er et lovkrav og 30 procent af de skoler, som ikke følger loven angiver manglende ressourcer som den vigtigste årsag til forsømmelsen.

Kilde: Ritzau