Forside > Nyheder > Unge muslimer fik 75.774 til julehjælp

Unge muslimer fik 75.774 til julehjælp

Godt 100 frivillige på gaden for at samle ind til julehjælp til trængte familier

Nanna Ali og Mohamed Hassan Juriah, begge 20 år, er muslimer og fejrer derfor ikke jul.

Alligevel er de begge trukket i vintertøj og nissehue for at samle ind til årets julehjælp, som Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladet for sjette år i træk samarbejder om.

Nu står de på Rådhuspladsen i København med hver deres raslebøsse og brede smil for at få forfrosne danskere på juleindkøb til at donere penge til økonomisk trængte familier.

– Julen er en meget vigtig tid for rigtig mange mennesker. Selv om jeg ikke holder jul, er det rigtig fedt at kunne gøre noget for andre. Og det er fedt at kunne gå på gaden og gøre op med fordommen om, at unge mennesker er sådan nogle egoistiske nogen, siger Nanna Ali, som er frivillig indsamler for fjerde år i træk.

– Julen handler jo også om at sprede glæde, og den del af det kan vi jo godt være med til at markere, tilføjer Mohamed Hassan Juriah.

Vil hjælpe 5000 familier
Antallet af ansøgninger om julehjælp har igen i år slået rekord. Derfor har Dansk Folkehjælp i år skærpet kravene til de familier, som godkendes til at modtage hjælp. Denne gang kan kun enlige forsørgere på kontanthjælp med hjemmeboende børn under 18 år komme i betragtning til at modtage en pakke til en samlet værdi af 1500 kroner til at forsøde højtiden.

– Sidste år kunne vi glæde godt 5000 familier med julehjælp. Vore målsætning er, at vi i løbet af december når op på samme niveau i år, siger generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem.

Også i Odense og Aarhus bliver der denne første decemberdag samlet ind til julehjælpen.

Wammen også på gaden
I den jyske hovedstad har Europaminister Nicolai Wammen klædt sig godt på for at samle ind til, at de fattigste børnefamilier i Danmark kan holde jul.

– Der er desværre mange familier, hvor pengene er små, og derfor er det godt, at der er en indsamling, så vi på den måde kan give en håndsrækning til en bedre jul for de familier, der har brug for det, siger han.

– Folk er godt klar over, at der er mennesker, der har det svært i vores by, såvel som i resten af Danmark. Og det vil de gerne hjælpe med til at ændre på. Dels ved at give et økonomisk bidrag, dels ved at lave frivilligt arbejde og ved på andre måder at være med til at hjælpe andre mennesker.

Godt 100 frivillige var på gaden og indsamlede i alt 75.774 kroner til den gode sag.

Hjælp til mad og gaver
65.000 børn lever i fattigdom i Danmark. Derfor samler Dansk Folkehjælp i samarbejde med Ekstra Bladet ind, så de også kan få en jul med god mad og gaver.

Julehjælpen består af en julekurv med mad, gavekort til sportstøj og legetøj. Hvert bidrag tæller og går ubeskåret til ansøgerne. I 2011 ansøgte 11.000 familier over hele landet om julehjælp, og der blev uddelt julekurve til 5150 familier. I alt blev der samlet 7,1 millioner kroner ind sidste år.

Kilde: Ekstra Bladet