Forside > Nyheder > Hjemløse hjælper fattige

Hjemløse hjælper fattige

Værestedet Hjerterummet nøjes i december ikke med at samle ind til egen julefest.

AALBORG: Værestedet Hjerterummet nøjes ikke kun med at samle ind til sin egen julefest i de her dage. Værestedet for hjemløse i Aalborg hjælper også andre, som har svært ved at få råd til julen.

Bøsser på bordene
I hele december er der indsamlingsbøsser på bordene. Pengene går til Dansk Folkehjælps juleindsamling til fattige familier.

De kender selv derouten
Selv om det måske er småt med ekstra penge hos hjemløse, misbrugere og socialt udsatte, så hjælper de så meget, de formår. Mange af dem har nemlig selv prøvet starten på en social deroute.

– Mange af dem har selv startet med en familie, men så er det glippet for dem socialt. Det fantastiske ved brugerne er dog, at de faktisk har et stort overskud. De viser det måske på lidt andre måder, end andre mennesker gør, men de har kæmpe hjertevarme for hinanden, siger Anja Lundtoft Thomsen, næstformand i foreningen Hjemløse i Aalborg.

Julekurv til trængende
Julehjælpen fra Dansk Folkehjælp består af en julekurv med mad, gavekort til sportstøj og legetøj. I 2011 søgte 11.000 familier i Danmark om julehjælp, og der blev uddelt julekurve til 5150 familier.

Kilde: Nordjysk.dk