Forside > Nyheder > Julehjælp 2012: Lige så mange henvendelser om hjælp trods skærpede krav

Julehjælp 2012: Lige så mange henvendelser om hjælp trods skærpede krav

For at kunne give julehjælp til dem, der har allermest brug for det, har Dansk Folkehjælp i år besluttet at stramme ansøgningskravene betydeligt. Henvendelserne om julehjælp har dog været på samme niveau som sidste år.

Dansk Folkehjælp har skærpet kravene for hvem der kan søge julehjælp, det har betydet at op mod 30 procent af sidste års ansøgere ikke har kunnet søge julehjælp gennem Dansk Folkehjælp i år. Beslutningen om skærpelsen af kravene blev truffet på baggrund af en erkendelse af, at man ikke har mulighed for at hjælpe alle.

Derfor har man målrettet indsatsen til de familieforsørgere, som er blandt dem, der har allermest brug for julehjælpen, nemlig enlige på kontanthjælp med hjemmeboende børn under 18.

Fortsat meget stort behov for julehjælp
Ud af de op mod 11.000 henvendelser organisationen har modtaget, håber Dansk Folkehjælp at kunne hjælp et sted mellem 4 – 5.000 familier, penge som skal indsamles frem mod den 17. december landet over.

Generalsekretær for Dansk Folkehjælp Klaus Nørlem udtaler:
”Vi har været nødt til at skære ind til benet, således at de der ansøger os ikke går forgæves med deres ansøgning til os. Der er dog stadig mange familier, der henvender sig om hjælp, på trods af de ikke opfylder kriterierne. Men det sender et tydeligt citat om, at behovet for julehjælp fortsat er meget stort.”

Billedet af fattigdommen i Danmark er forvrænget og urimeligt
For en måned siden fik Dansk Folkehjælp foretaget en Megafon-måling, som viste at kun en tredjedel af danskerne påtænkte at give et bidrag til årets julehjælp. Klaus Nørlem udtaler i den forbindelse:

”Der er et forvrænget og urimeligt billede af fattigdommen i Danmark. Vi er nødt til at se mere nuanceret på fattigdomsspørgsmålet og skabe et mere solidarisk samfund, hvor flere har lyst til at hjælpe i situationer som denne – og hvor det er naturligt, at man opfordrer hinanden til at hjælpe.”

Ekstra Bladet og Dansk Folkehjælp er samarbejdspartnere på Julehjælp 2012. Julehjælpen har en værdi af 1.500 kroner og består af en kolonialvarekurv til en værdi af 500 kroner fra Netto, et gavekort på 500 kroner til BR Legetøj, og et gavekort på 500 kroner til Sport-Master.

Med venlig hilsen
Dansk Folkehjælp

Fakta om julehjælp:

Uddelte julepakker:
År 2007 = 430
År 2008 = 1.485
År 2009 = 2.440
År 2010 = 4.100
År 2011 = 5.150

Indsamlede beløb:
År 2007 = 0,6 mio. kr.
År 2008 = 1,8 mio. kr.
År 2009 = 3,3 mio. kr.
År 2010 = 5, 6 mio. kr.
År 2011 = 7,1 mio. kr.