Forside > Nyheder > Dansk Folkehjælp i Vejle mangler 40.000 kr. til julehjælp

Dansk Folkehjælp i Vejle mangler 40.000 kr. til julehjælp

Det er svært at skaffe penge til julehjælpen i år, siger Bjarne Sørensen, formand for Dansk Folkehjælp i Vejle

Formanden for Dansk Folkehjælp i Vejle, Bjarne Sørensen, mangler lige nu 40.000 kroner for at kunne skaffe julehjælp til alle dem, der har søgt om hjælp til at holde jul.
– Det er svært at skaffe penge til julehjælpen i år. Mange af de loger, foreninger og pengeinstitutter, der før har hjulpet os, har enten ikke reageret eller desværre meldt fra i år, siger Bjarne Sørensen. Derfor må han nu tage en ekstra tørn på Strøget i Vejle for at samle ind til julehjælpen.

Hvad er årsagen til, at det er sværere at skaffe penge i år? – Jeg ved det faktisk ikke.

Sidste år blev vi ramt af den politiske diskussion om fattigdomsgrænsen, som straks kunne mærkes på folks vilje til at donere penge. I to år har vi haft enestående hjælp via den private indsamling, som Marianne og Stig Normann Rasmussen fra Trekantens Bilservice stod for til støtte for vores julehjælp. Ægteparret har udført et kolossalt arbejde for at hjælpe andre, som vi er meget taknemlige for. I år har de ikke mulighed for at hjælpe, fordi Marianne er under uddannelse, og Stig har nok at se til på sit arbejde, siger Bjarne Sørensen.

Penge til maden
Bjarne Sørensen skal alene i Vejle skaffe julehjælp til 118, og han går nu nogle ekstra ture på Strøget i Vejle i håb om, at det skæpper i kassen. Han har ikke mistet modet, selv om han skal skaffe 40.000 kr. for at kunne hjælpe alle.

– Jeg har modtaget støtte fra en fagforening og håber endnu på at høre fra flere pengeinstitutter, siger han.

Dansk Folkehjælp har strammet betingelserne, så det udelukkende er enlige forsørgere med børn, der kan modtage julehjælp. Julehjælpen består af en fødevarepakke til en værdi af 500 kr. Dertil kommer et gavekort til en sportsforretning og et gavekort til en legetøjsforretning hver på 500 kr.
– Jeg skal skaffe pengene til maden, gavekortene stammer fra Ekstra Bladets landsdækkende indsamling til julehjælpen, fortæller Bjarne Sørensen.

Ansøgerne kommer fra Vejle Kommune og den sydlige del af Hedensted Kommune, og de får deres julepakke udleveret på Dansk Folkehjælps kontor i Vejle 17. december. Bjarne Sørensen var i Føtex ved havnen i Vejle hele denne weekend for at samle ind til julehjælp.

Kilde: Vejle Amts Folkeblad