Forside > Nyheder > Julehjælpsindsamlingen er på vej ind i den sidste fase

Julehjælpsindsamlingen er på vej ind i den sidste fase


Dansk Folkehjælps store julehjælpsindsamling er på vej ind i den sidste og afgørende fase.

Lolland-Falster: Den frivillige humanitære organisation Dansk Folkehjæp med base i Holeby kæmper fortsat for at samle nok penge ind til de økonomisk trængte danskere, der har søgt om julehjælp. Alene på Lolland og Falster har man modtaget og godkendt 138 ansøgninger, men det er langt fra sikkert, at alle også vil kunne få julehjælp. Indtil videre er der indsamlet 70.500 kroner lokalt, men det beløb rækker kun til at hjælpe omkring 50 familier, fortæller generalsekretær Klaus Nørlem.

Derfor håber generalsekretæren, at der kommer flere penge ind inden deadline ved ugens udgang. Hvis ikke vil man forsøge at hjælpe med penge fra en landsdækkende fællespulje. I denne fællespulje indgår også de cirka 136.000 kroner, som et erhvervspanel på Lolland-Falster ringede hjem i sidste uge.

Vil hjælpe i hele landet
Folkehjælps hovedkontor har en fællespulje, hvorfra vi vil forsøge at hjælpe hele landet rundt, så meget vi overhovedet kan -og det vil vi også gøre i forhold til vores lokalafdelinger i Guldborgsund og Lolland kommuner. Så noget hjælp vil der komme herfra.

-Men lige nu er udfordringen, at vi har indsamlet 70.500 kroner lokalt, men har behov for 207.000 kroner, så hvis der er nogen, der stadig har mulighed for at bidrage til indsamlingen, håber vi, at de vil gøre det inden søndag, siger Klaus Nørlem.

Ifølge generalsekretæren hører det til sjældenhederne, at Dansk Folkehjælp kan hjælpe alle ansøgere.

-Jeg har beskæftiget mig med den humanitære verden i snart 20 år, og jeg tror, at jeg én eneste gang i hele min karriere har oplevet at kunne hjælpe alle igennem sådan en indsamling. Så jeg tror, at Dansk Folkehjælp igen i år kommer til at skuffe nogle familier.

Det er desværre tit de arbejdsvilkår, vi har, forklarer Klaus Nørlem.

Der er stadig mulighed for at støtte julehjælpen – Tryk her

Kilde: Folketidende