Forside > Nyheder > Ofte stillede spørgsmål i forbindelse med julehjælp

Ofte stillede spørgsmål i forbindelse med julehjælp

Her kan du finde svar på de spørgsmål Dansk Folkehjælp oftest bliver stillet i forbindelse med julehjælpen.

Hvem kan søge om julehjælp?
– Kun enlige forsørgere på kontanthjælp med hjemmeboende børn har kunnet søge og få julehjælp i år, forudsat at ansøgningen har været underskrevet af kommunen/social myndighed.

Hvornår får man besked, hvis man har modtaget hjælp?
– Har du ikke besked om at du får julehjælp eller har du ikke modtaget julehjælp inden den 19. december, er du sandsynligvis ikke kommet i betragtning. Dansk Folkehjælp har grundet få ressourcer ikke mulighed for at undersøge hvorvidt de enkelte familier får eller har fået julehjælp.

Hvad består julehjælpen af?
– Dansk Folkehjælps julehjælp består af en julekurv eller et gavekort til Netto, et gavekort til Fætter BR og et gavekort til Sportmaster. Julehjælpen har en samlet værdi af 1.500 kr. Gavekort kan kun ombyttes til varer i de anførte butikker.

Hvor mange familier har fået julehjælp i 2012?
– Dansk Folkehjælp har i år kunne hjælpe 4.500 familier med julehjælp, herudover har der været 500 godkendte ansøgere som vi desværre ikke har kunne hjælpe.

Kan Dansk Folkehjælp formidle kontakt til trængte familier?
– Dansk Folkehjælp har ikke mulighed for at videregive individuelle oplysninger om ansøgere til julehjælp, ligesom vi ikke har mulighed for at formidler kontakten til ansøgere.

Kontakt til Dansk Folkehjælp
– Alt henvendelse omkring  julehjælp vil ikke blive besvaret i perioden torsdag den 20. december 2012 til og med mandag den 7. januar 2013, da organisationens hovedkontor er lukket.

– Ønsker du at klage over et eller andet som knytter sig til Dansk Folkehjælps julehjælp, så skal dette ske skriftligt ved fremsendelse af e-mail til post@folkehjaelp.dk

Med venlig hilsen
Dansk Folkehjælp