Forside » Nyheder » Dansk Folkehjælp åbner den 11. genbrugsbutik

Dansk Folkehjælp åbner den 11. genbrugsbutik

Ny type genbrugsbutikker fordobler velgørende effekt

Onsdag den 14. august 2013 åbner Dansk Folkehjælp den 11. af foreløbig 20 genbrugsbutikker i hele landet. Butikken ligger i Frederikshavn, og det er tidligere frederikshavner Karl Erik Slynge der vil stå for den officielle åbning. Karl Erik Slynge er administrerende direktør for Trigon og stod for etableringen af De Frivilliges Hus i Frederikshavn tidligere i august. Derudover er han en aktiv fortaler for både lokalsamfund og genbrug.

Genbrugsbutikkerne bliver bestyret af frivillige og overskuddet går til sociale aktiviteter til fordel for socialt udsatte grupper i lokalt, regionalt og nationalt.

Win-win-situation for alle
Genbrugstøj præger i stigende grad moden og bybilledet i mange byer i Danmark, og det samme gør desværre socialt udsatte befolkningsgrupper i en lang række byer og områder landet over. De to tendenser tager Dansk Folkehjælp nu konsekvensen af og etablerer foreløbig 20 genbrugsbutikker i Danmark, som skal sælge billigt genbrugstøj til gavn for socialt udsatte personer, der sjældent har råd til at købe tøj og modebevidste forbrugere, der er på jagt efter unikke beklædningsdele.

Generalsekretær i Dansk Folkehjælp Klaus Nørlem udtaler:
”Vi prøver at slå tre fluer med ét smæk; i stedet for at smide tøjet ud kan danskerne aflevere deres brugte tøj hos os, dels kan vi rejse midler til at hjælpe socialt udsatte og andre endnu mere, end vi gør nu lokalt, regionalt og nationalt, og dels får socialt udsatte bedre råd til at købe tøj. På den måde kan man sige, at socialt udsatte og andre udsatte befolkningsgrupper kan støtte sig selv ved at købe genbrugstøj hos os. Og helt overordnet er det en win-win-situation for os alle. Som landsdækkende organisation i Danmark sender vi hver sommer mange familier og børn på ferie med vores Feriehjælp, og vi er også på banen, når der til jul uddeles Julehjælp til fattige børnefamilier i Danmark. Med etableringen af vores genbrugsbutik i Frederikshaven håber vi på, at vi på sigt kan hjælpe endnu flere.”

Dansk Folkehjælps genbrugsbutik i Frederikshavn, Rådhus Allé 50, 9900 Frederikshavn afholder åbningsreception den 14. august kl. 11.00, hvor alle nye kunder, frivillige og samarbejdspartnere er velkommen til at besøge butikken.

Se hvor Dansk Folkehjælps andre genbrugsbutikker ligger.