Forside » Nyheder » Hus Forbi modtager prisen som Årets Folkehjælper 2013

Hus Forbi modtager prisen som Årets Folkehjælper 2013

I dag løb foreningen Hus Forbi med prisen som årets folkehjælper, da Dansk Folkehjælp åbnede organisationens årsmøde, hvor mere end 100 deltagere var mødt op.

Hus Forbi får prisen for deres store succes med at forene ønsket om at støtte en udsat målgruppe igennem principperne om ”hjælp til selvhjælp” med en socialøkonomisk virksomhed, som samtidig sætter fokus på hjemløse og udsattes levevilkår i Danmark.

Generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem begrunder bestyrelsens valg således:
“Siden august 1996 er Hus Forbi udkommet i Danmark, et flot initiativ som blev taget i forbindelse med FN’s internationale fattigdoms-år. Hus Forbi forener ønsket om at skabe debat og dialog om hjemløse og socialt udsatte, som normalt er en overset minoritet og har svært ved at trænge igennem i medierne i Danmark. Hus Forbi har i en række konkrete tilfælde været toneangivende i kampen for at skabe bedre forståelse for udsattes levevilkår, og kommer med den redaktionelle dækning ud bredt til den danske befolkning, det være sig som debatskabende medie overfor politikere og myndigheder, men vigtigst af alt formår de at tale direkte til den enkelte dansker via et genialt udtænkt koncept, som forener hjælp til selvhjælp og oplysende virksomhed.”

Ifølge Dansk Folkehjælp er salget af Hus Forbi med til at give hjemløse og tidligere hjemløse et meningsfuldt indhold i tilværelsen, og ligeså vigtigt er salget direkte indvirkende på at styrke deres indtjeningsgrund.

Endvidere har bestyrelsen for Dansk Folkehjælp vægtet, at ”Det er en høj faglighed, som er den bærende kræft i avisen Hus Forbi, der er tale om professionelle freelance journalister og fotografer som er med til at sikre bladets kvalitet og position som debatskabende medie med en bred appel til læserne. Endelig giver foreningen bag Hus Forbi mulighed for, at foreningen kan investere i projekter og aktiviteter som har til formål at forbedre hjemløses vilkår i Danmark. Dansk Folkehjælp er stolt af, at prisen Årets Folkehjælper 2013 går til foreningen Hus Forbi”.

Om Hus Forbi
hus forbi statueForeningen Hus Forbi er distributører af Avisen Hus Forbi som er omdrejningspunkt for foreningens arbejde. Indholdet produceres af professionelle freelancejournalister og fotografer, men det er de hjemløse selv der sælger avisen. Formålet er at give de hjemløse en grund til at stå op om morgnen, med muligheden for at tjene deres egne penge. Udover avisens håndgribelige funktion, opfordre artiklernes temaer til debat og dialog. Dermed hjælper foreningen til med at sætte dagsorden i medierne, således at de udsatte grupper bliver hørt og set. Foreningen formår både at skabe motivation for de udsatte grupper, og italesætte deres behov og holdninger overfor medier, myndigheder og dansker.

Det var to hjemløse sælgere af Hus Forbi, der i dag modtog prisen på vegne af foreningen Hus Forbi. Sekretariatsleder ved Hus Fobi, Rasmus Wexøe Kristensen siger:

”På vegne af Hus Forbi og vores sælgere, skal jeg udtrykke vores store gælde ved at blive tildelt Dansk Folkehjælps årspris. Vi har siden vi fik overbragt nyheden om, at vi var prismodtagere talt meget om at det ville være passende at Dansk Folkehjælp selv fik prisen som Årets Folkehjælper. Det arbejde som Dansk Folkehjælp udfører for de tusinder af socialt og økonomiske dårligt stillede mennesker i Danmark, finder Hus Forbi utroligt vigtigt.

Når Hus Forbi modtager denne pris betyder det, at Dansk Folkehjælp bidrager til at Hus Forbi i endnu højere grad kan sætte fokus på forholdene for hjemløse og andre socialt udsatte i vores samfund. Hus Forbi er samtidig med til at give nogle af vores mest udsatte medborgere og sælgerne, en identitet. De fleste er stolte af at sælge avisen, det giver dem noget at stå op til, og for nogle kan det være det første spæde skridt tilbage mod arbejdsmarkedet – samtidig med at det giver dem et alternativ til tiggeri og kriminalitet, fordi de tjener otte kroner for hver avis, de sælger. Tak for det”!

Om prisen Årets Folkehjælper
Prisen Årets Folkehjælper tildeles én gang om året til foreninger, organisationer, virksomheder, medier eller personer, der har gjort en særlig indsats for Dansk Folkehjælps målgrupper. Udover titlen og æren, modtager Årets Folkehjælper en kunstgenstand og et diplom som symbolsk tak for den særlige indsats. I forbindelse med kåringen lægges der vægt på uegennyttige initiativer, skabelsen af opmærksomhed omkring udsatte gruppers vilkår i Danmark og et bidrag til en større frivillig indsats.

Om kunstneren bag prisen Årets Folkehjælper
Annette Ravn er kunstneren bag skulpturen, som følger med udnævnelsen til årets FOLKEHJÆLPER. Skulpturen, som er udført i bronze, viser 3 personer i sammenhold. Skulpturen er ca. 30 centimeter høj og bærer navnet ’SOON’ (som står for: Solidaritet, Omsorg, Overskud og Næstekærlighed). Skulpturen har en værdi af 11.000 kroner.

Læs hvem der blev Årets Folkehjælper i 2012
Læs hvem der blev Årets Folkehjælper i 2011