Forside » Nyheder » Køb genbrugstøj og støt dig selv

Køb genbrugstøj og støt dig selv

Ny type genbrugsbutikker fordobler velgørende effekt. Fredag den 28. februar kl. 10.00 åbner Dansk Folkehjælp nr. 13 af foreløbig 20 genbrugsbutikker i hele landet. Butikken ligger på Vestergade 64 i Aarhus C.

Dansk Folkehjælps genbrugsbutikker bliver bestyret af frivillige og overskuddet går til sociale aktiviteter til fordel for socialt udsatte grupper. 

Win-win-situation for alle Genbrugstøj præger i stigende grad moden og bybilledet i mange byer i Danmark, og det gør socialt udsatte befolkningsgrupper desværre også. De to tendenser tager Dansk Folkehjælp nu konsekvensen af og etablerer foreløbig 20 genbrugsbutikker i Danmark, som skal sælge billigt genbrugstøj til gavn for socialt udsatte personer, der sjældent har råd til at købe tøj, og til gavn for den modebevidste forbrugere, der er på jagt efter unikke beklædningsdele. 

Generalsekretær i Dansk Folkehjælp Klaus Nørlem udtaler:
”Vi prøver at slå tre fluer med ét smæk; i stedet for at smide tøjet ud kan danskerne aflevere deres brugte tøj hos os, dels kan vi rejse midler til at hjælpe socialt udsatte og andre endnu mere, end vi gør nu lokalt, regionalt og nationalt, og dels får socialt udsatte bedre råd til at købe tøj. På den måde kan man sige, at socialt udsatte og andre udsatte befolkningsgrupper kan støtte sig selv ved at købe genbrugstøj hos os. Og helt overordnet er det en win-win-situation for os alle. Som landsdækkende organisation i Danmark sender vi hver sommer mange familier og børn på ferie med vores Feriehjælp, og vi er også på banen, når der til jul uddeles Julehjælp til fattige børnefamilier i Danmark. Med etableringen af vores første genbrugsbutik i Aarhus håber vi på, at vi på sigt kan hjælpe endnu flere.”  

Dansk Folkehjælps genbrugsbutik i Aarhus, Vestergade 64, stuen, 8000 Aarhus C., åbner fredag den 28. februar kl. 10.00. 

Med venlig hilsen
Dansk Folkehjælp 

For interviews og yderligere oplysninger kontakt venligst:

Klaus Nørlem/ Generalsekretær i Dansk Folkehjælp: 70 220 230
Formand for afdeling i Aarhus, Carl-August Paulsen (24212464, carl.august@me.com)