Forside » Nyheder » Dansk Folkehjælp og KIF Kolding København går sammen om at hjælpe udsatte børn

Dansk Folkehjælp og KIF Kolding København går sammen om at hjælpe udsatte børn

Dansk Folkehjælp og KIF Kolding København går sammen om at forbedre vilkårene for udsatte børn/unge i Danmark igennem strategisk samarbejde. Målet er, at gøre livet bedre for fattige og udsatte børn i Danmark – gennem sport. Projektet lægger ud med to ferieophold for børnene, der bl.a. får Bo Spellerberg, Lars Jørgensen og Torsten Laen som mentorer.

Dansk Folkehjælp er gået sammen med KIF Kolding København. Sammen vil de to aktører foreløbig give 60 udsatte børn og unge et unikt feriehjælpsprogram, hvor hovedaktiviteten ganske naturligt er sport. Professionelle aktører fra KIF – både spillere og trænere – vil i samarbejde med Dansk Folkehjælps frivillige på KIFs træningsanlæg introducere børnene for en lang række sportsaktiviteter. Projektet har som formål at motivere børnene til en aktiv hverdag og understøtte den personlige udvikling og børnenes indlæringsevne. Børnene skal lære at træffe sunde beslutninger, at leve efter sunde livsværdier og blive bedre til at mestre de udfordringer, livet vil give dem.

Håndboldstjerner som mentorer
En række af KIF’s kendte spillere – blandt andre Lars Jørgensen, Torsten Laen og Bo Spellerberg – vil være mentorer for børnene ved events og lignende feriehjælpsophold denne sommer. Spillerne vil inspirere børnene og give dem mod til at mestre hverdagen og livet. Dansk Folkehjælp og KIF håber på den lange bane, at projektet vil medvirke til at inspirere lokale sportsklubber over hele landet til at afholde lignende sportscamps for socialt udsatte børn – samt motivere klubberne til at tage et socialt ansvar.

Børnene får et stærkt, socialt fundament
Det er første gang, at KIF Kolding København er del af et socialt projekt som dette. Men klubben har efter Dansk Folkehjælps vurdering den helt rette profil og vilje, når det kommer til at gøre en forskel. Generelsekretær Klaus Nørlem udtaler: ”Den blanding af talent og imødekommenhed, som KIF og spillerne rummer, er jeg sikker på, kommer til at gøre en markant forskel for de udsatte børn/unge som bliver en del af tilbuddet. Ikke alene får de mulighed for at dyrke sport sammen med nogle af Danmarks største håndboldstjerner – de får også et stærkt, socialt fundament, som vil komme dem til gode i mange år fremover. ”