Forside » Nyheder » Ligaspillere i børnehøjde

Ligaspillere i børnehøjde

Navne som Torsten Laen, Bo Spellerberg og Lars Jørgensen fra KIF Kolding København er mange børns store idoler.

30 børn fra henholdsvis Vejle, Kolding og Horsens fik i den forgangne uge mulighed for at komme tæt på håndboldkoryfæerne, da de dukkede op for at spille håndbold med børnene, der er på ferieophold ved Kolding – et ophold, som er arrangeret af KIF i samarbejde med Dansk Folkehjælp.

Ferieopholdet er et led i det samarbejde, som KIF Kolding København har indledt med Dansk Folkehjælp for at give børn og udsatte unge en bedre livsbane. Projektet hedder livsmester, og ferieopholdet er det første konkrete resultat af samarbejdet. Målet er at gøre livet bedre for udsatte børn og unge gennem sport, og foruden det ferieophold, der er i gang, kommer der endnu et ophold for 30 andre børn i løbet af sommeren.

Det bliver lidt sjovere at drible rundt med en bold, hvis man løber ved siden af Bo Spellerberg, og det kan måske inspirere børnene til at dyrke sport i hverdagen. De skal lære at træffe sunde beslutninger, at leve efter sunde livsværdier og at blive bedre til at mestre de udfordringer, livet vil give dem.

Dansk Folkehjælp håber, at livsmester kan inspirere lokale sportsklubber til at afholde lignende sports camps for socialt udsatte børn og motivere klubberne til at tage et socialt ansvar.