Forside » Nyheder » Shakespeare in Concert gæstes af Anne Margrethe Dahl

Shakespeare in Concert gæstes af Anne Margrethe Dahl

En ny slotskoncert ser dagens lys på Kronborg Slot – Shakespeare in Concert. Koncerten, der afslutter den årlige Shakespeare festival, er et samarbejde mellem HamletScenen og Dansk Folkehjælp.

Koncerten bliver med en af Danmarks absolut største operasolister – Anne Margrethe Dahl fra Det Kongelige Teater.

Publikum kan også glæde sig til at opleve en unik genopførelse af kantaten Danmarks Have af Anders Koppel, der blev skabt eksklusivt til Dronningens 40 års jubilæum. Overskuddet går til Dansk Folkehjælps arbejde med udsatte familier i Danmark.

Samme aften inviterer HamletScenen til gratis koncert på plænen ved Kronværksporten foran slottet.

25 års solist-jubilæum Anne Margrethe Dahl har ekstraordinært takket ja til at medvirke i Shakespeare in Concert. En meget travl sæson på Operaen med flere store hovedroller bl.a. feltmarskalinden i Richard Strauss berømte opera Rosenkavaleren og Lady Macbeth fra Mtsensk af Dmitri Shostakovich, markerer på fornemmeste vis Anne Margrethe Dahls 25 års solist-jubilæum.  Slotskoncerten afslutter HamletScenens Shakespeare Festival i slotsgården på Kronborg til tonerne og musikken fra både det klassiske og moderne repertoire.

Dronningens jubilæumskoncert genopføres for offentligheden En af de helt unikke oplevelser denne aften bliver også genopførelsen af kantaten Danmarks Have af Anders Koppel, der blev skabt eksklusivt til Dronningens 40 års jubilæum. Kantaten har ikke været opført siden Dronningens jubilæum og opførelsen på Kronborg bliver derfor helt speciel. Koncerten dirigeres af Frans Rasmussen, som tidligere har været kapelmester ved både Det Kongelige Teater og Den Jyske Opera.
Aftenens konferencier er Christian Eugen Olsen, som i en årrække var Dronning Margrethes ceremonimester. Publikum kan ligeledes opleve solisterne Søren Launbjerg og Signe Sneh i musikalsk samspil med Greve Harmoniorkester – et 55 mand stort blæse- og slagtøjsorkester, som ligeledes spillede ved Dronningens Jubilæum samt Skt. Olai vokalensemble. Hele slotsgården smelter sammen når publikum inviteres til også at synge med på udvalgte sange.

Shakespeare in Concert er et samarbejde mellem HamletScenen og Dansk Folkehjælp. Koncerten arrangeres til fordel for Dansk Folkehjælps arbejde for udsatte danskere. En del af billetindtægten går dermed til at sende børn fra økonomiske trængte familier på ferieophold. Det bliver ikke alene en smuk unik musikalsk aften, man støtter også en god sag ved at købe billet til Shakespeare in Concert.

Fakta:
Arrangør: HamletScenen – www.hamletscenen.dk i samarbejde med Dansk Folkehjælp
Spilledag: 10. august kl. 20.00
Varighed: ca. 1 time og 15 min. uden pause
Koncerten opføres på dansk
Shakespeare in Concert er en del af Shakespeare Festivalen på Kronborg fra den 1.-10. august
Billetter og yderligere information www.hamletscenen.dk

For interview og yderligere oplysninger kontakt venligst:
Klaus Nørlem // Generalsekretær // Dansk Folkehjælp: 70 220 230