Forside » Nyheder » KIF Kolding København og Dansk Folkehjælp lancerer ”Livsmester”

KIF Kolding København og Dansk Folkehjælp lancerer ”Livsmester”

KIF Kolding København og Dansk Folkehjælp går sammen om pilotprojektet ”Livsmester”, hvor sunde fritidsinteresser i sportens verden skal være udviklingsmæssige springbrætter for hundredevis af socialt udsatte børn. Målet er at bruge sport som driver for børnenes personlige og sociale udvikling og motivere idrætsforeninger og sportsklubber i Danmark til at tage socialt ansvar i lokalområderne.

Torsdag 31. juli klokken 13.00-17.00 har Livsmester-projektet kickoff i Kolding og her afvikler Bo Spellerberg, Kasper Hvidt, Lasse Boesen, Lars Jørgensen, Torsten Laen og en stribe andre håndboldstjerner, en særlig håndboldturnering for 30 socialt udsatte børn fra Lolland, Falster og Sydsjælland. Ambitionen er at engagere 300 børn i alderen 8-14 år i projektet over de kommende to år.

Vejen til det gode voksenliv
For håndboldstjernerne i KIF Kolding København har sport været vejen til det gode voksenliv – et voksenliv, som de mestrer. Derfor ønsker de og Dansk Folkehjælp at sport også bliver vejen til et bedre liv for socialt udsatte børn i hele landet. Meningen med Livsmester-projektet er på kort sigt at inspirere børnene til at få sunde fritidsinteresser, styrke deres sociale kompetencer, deres indlæring og opnå anerkendelse blandt andre børn. Projektet hviler både på Dansk Folkehjælps omfattende erfaringer med socialt udsatte børn, erfaringer fra sportens verden samt dansk og svensk forskning, som dokumenterer en sammenhæng mellem fysisk aktivitet og læring.

Forhåbningen er, at børnene bliver så begejstrede for at folde sig ud gennem de sportsaktiviteter som KIF Kolding København og Dansk Folkehjælp arrangerer, at de siden fortsætter i landets klubber, bliver aktive medborgere og rollemodeller for andre socialt udsatte som voksne.

KIF Kolding Københavns håndboldstjerner vil i de kommende to år, forsøge at engagere deres netværk i lokale idrætsforeninger og sportsklubber i Danmark igennem Livsmester-projektet og derigennem gøre projektet landsdækkende. Generalsekretær Klaus Nørlem siger: ”Vi har et stærkt foreningsliv i Danmark, som rækker ud til mange mennesker. Samtidig ved vi at eksempelvis sport skaber livsglæde, sundhed og trivsel. Med dette projekt kan vi altså både nå langt ud i landet med hjælp fra håndboldstjernerne og de lokale foreninger og i fællesskab skabe et fundament for at udvikle sociale og faglige færdigheder hos socialt udsatte børn. Det er et ambitiøst og ganske enestående samarbejde, hvor sportsfolk er rollemodeller, mentorer og ambassadører i projektet. Vi tror på at lige netop den kombination gør, at vi kan skabe en markant forskel i social udsatte børns liv. Børnene får ikke blot gode ferieoplevelser, de bliver også sporet ind på en vej til bedre trivsel, noget der skaber begejstring og som fastholder deres interesse i mange år.”

Værd at vide om Livsmester:

I 2014 engageres 60 socialt udsatte børn til at deltage i sportsaktivitetsforløb af 6 dages varighed.

Ferieopholdet/sportscampen afvikles hos KIF i København og i Kolding i samarbejde mellem håndboldstjerner, trænere og frivillige fra Dansk Folkehjælp.

Børnene introduceres for en lang række sportsaktiviteter, som de vælger ud fra og efterfølgende gennemgår de et tilrettelagt program med 10 punkter. Børnene får deres egne træningsprogrammer med hjem og motiveres til at blive mere aktive i deres fritid.

I løbet af 2014 og 2015 deltager håndboldstjernerne i events, foredrag, streetaktiviteter mm. rundt om i Danmark, med det formål, at inspirere lokale idrætsforeninger og sportsklubber til at engagere sig i Livsmester.

Udvælgelsen af børnene til projektet sker i samarbejde med den relevante kommunes sociale medarbejdere og den sociale boligforening. Der kan være forskellige lokale indfaldsvinkler, der har betydning for valget af børnene til projektet, men de overordnede kriterier er, at projektdeltagerne skal være fra familier:
•hvor børn har dårlige sociale kompetencer
•hvor manglende økonomiske ressourcer hæmmer børnenes sociale muligheder
•manglende netværk i lokalsamfundet
•hvor der ikke er tradition for uddannelse
•hvor én eller begge forældre har et misbrug

For interview og yderligere oplysninger kontakt venligst:
Klaus Nørlem // Generalsekretær // Dansk Folkehjælp: 70 220 230