Forside » Nyheder » Førstehjælp på Minuttet

Førstehjælp på Minuttet

GRATIS FØRSTEHJÆLPSKURSER I HELE DANMARK

Siden 2010 har Dansk Folkehjælp i samarbejde med Østifterne, DK4 og Ekstra Bladet gennemført fire kampagner med Førstehjælp på Minuttet, hvor knap 7.000 danskere er blevet uddannet til at redde liv. Kampagnen fortsættes i år med kurser i 24 byer over hele landet, hvor 1.400 danskere får tilbudt at blive uddannet gratis i livreddende førstehjælp og brugen af hjertestartere.

Ifølge Dansk Hjertestopregister oplever 3.500 danskere årligt at falde om med hjertestop. Det svarer til at 10 danskere hver eneste dag får hjertestop. Ud af de 10 overlever gennemsnitligt kun én. Chancerne for at overleve stiger markant, hvis der inden for få minutter udøves førstehjælp.
I 58% af tilfældene ydes der livreddende førstehjælp inden ambulancen når frem.  Det betyder, at der fortsat er mange i Danmark som ikke modtager rettidig hjælp ved eksempelvis hjertestop.

Klaus Nørlem, Generalsekretær i Dansk Folkehjælp, udtaler: ”Det er kritisk at op mod halvdelen af alle, der oplever at få hjertestop, ikke får hjælp i tide. Årsagen er bl.a. at mange danskere stadig ikke har været på et førstehjælpskursus. Derfor tilbyder vi for fjerde år i træk, at uddanne danskere i 24 byer over hele landet, så flere og flere kan yde den nødvendige livreddende førstehjælp.

Hvor afholdes der førstehjælpskurser?
Dansk Folkehjælp afholder i alt 70 kurser og du kan deltage på kurserne i følgende byer:
Sjælland og øerne: København, Albertslund, Holbæk, Næstved, Slagelse, Nykøbing Falster og Halsnæs.
Fyn: Odense og Svendborg.
Jylland: Aarhus, Aalborg, Vojens, Viborg, Sønderborg, Struer, Silkeborg, Ringkøbing, Mariager Fjord, Kolding, Horsens, Hjørring, Herning, Grindsted og Esbjerg.

Tilmeld dig Førstehjælp på Minuttet her. Tilmelding foretages efter princippet ’først til mølle’.

For yderligere information om kampagnen Førstehjælp på Minuttet, kontakt venligst:
Klaus Nørlem, generalsekretær, Dansk Folkehjælp //  70 220 230
Lars Suhr Olsen, direktør, Østifterne // 44 55 96 64

Læs mere på www.folkehjaelp.dk
Læs om Østifterne på www.østifterne.dk