Forside > Nyheder > Bedre vand og sanitet i Somalia

Bedre vand og sanitet i Somalia

Dansk Folkehjælp starter nyt vand og sanitetsprojekt i Somalia

Den 15. december 2014 startede Dansk Folkehjælp og vores Somaliske civilsamfundspartner KAALO Aid & Development (KAALO) fra Garowe i Puntland et nyt vand og sanitetsprojekt.

Formålet med projektet er at styrke lokalbefolkningen i ni byer i Puntland i Somalia ved at kapacitetsopbygge landsbyernes vandkomiteer, således at de bliver bedre til at organisere sig, vedligeholde vandinfrastruktur og undervise de øvrige landsbyboere indenfor vand, sanitet og hygiejne.

En integreret del af projektet er også at styrke kapaciteten hos de lokale beslutningstagere med henblik på at forbedre vand- og sanitetsforholdene. Vandkomiteerne og de lokale beslutningstagere vil desuden blive trænet i planlægning samt konfliktløsning, som er et vigtigt redskab i skrøbelige situationer.

Projektet løber over 2 år med et samlet budget på 2.484.462 DKK finansieret af CISU (Civilsamfund i Udvikling) via midler fra DANIDA.

#folkehjælp