Forside > Nyheder > Frivillige hjælper flygtninge

Frivillige hjælper flygtninge

Tusindvis af pensionerede sygeplejersker, skolelærere og landmænd hjælper med at integrere flygtninge. Og de frivillige er uundværlige – ikke mindst nu hvor kommunerne er presset af det høje antal mennesker på flugt.

Uden de frivillige gik det simpelthen ikke! Sådan lyder det fra flere kommuner.

Syv ud af ti kommuner inddrager frivillige borgere i modtagelsen af flygtningene, viser en omfattende undersøgelse som Ugebrevet A4 har fået foretaget.

I de første ni måneder af 2014 modtog Danmark 10.883 asylansøgere. Det er 44 procent mere end i hele 2013. Især borgerkrigen i Syrien og politiske forfølgelser i Eritrea får antallet af flygtninge til at stige, og forventningen er, at der også i de næste mange måneder vil være et pres på Danmarks grænser fra folk på flugt.

Presset medfører, at kommunerne har så travlt med at leve op til lovens krav, at de blødere opgaver glider i baggrunden. Og det er her, de frivillige kommer ind.

Danskerne tager vel imod flygtningene
Når de frivillige rundt om i landet står i kø for at byde flygtningene velkommen, hænger det også sammen med, at de er langt mere åbne end fjendtlige over for de nyankomne, viser A4-undersøgelsen.

De frivillige inddrager flygtningene i civilsamfundet, og medvirker til at gøre dem til aktive medborgere både i demokratiet og i foreningslivet rundt om i kommunerne.  En opgave som kommunerne hverken kan eller skal udføre.

#folkehjælp

Kilde: Ugebrevet A4