Forside » Nyheder » Ny leder i International Afdeling

Ny leder i International Afdeling

Den 1. marts 2016 tiltræder Peter Krogh Sørensen som leder af Dansk Folkehjælps Internationale Afdeling.

Efter at have arbejdet med international nødhjælps- og udviklingsprogrammer i mere end 20 år, vender Peter Krogh Sørensen hjem til Danmark for at blive leder af Dansk Folkehjælps internationale afdeling. Peter er 55 år og har mere end 32 års international erfaring fra FN, EU, Internationale NGO’er-, privat og den offentlige sektor hovedsageligt fra arbejde i katastrofeområder og udviklingslande.

Peter er oprindelig uddannet som officer i hæren og har været udsendt som FN og EU observatør i en række lande. Efter flere års ansættelse i FN Hovedkvarteret i New York, hvor han var med til at oprette FNs første 24/7 Situation Center, har Peter været udstationeret til en række af verdens brændpunkter. Han har arbejdet i flere år som landechef for Dansk Flygtningehjælp i bl.a. Irak og Kaukasus. Derefter var han i flere år hos FN som leder af forskellige indsats i Jordan, Irak, Syrien og Afghanistan. Endvidere har han været udsendt til Afrika som Danmarks klimaattache i Afrika i forbindelse med COP 15 i Danmark.

Generalsekretær Klaus Nørlem udtaler i forbindelse med tiltrædelsen: ”Udover mange års ledererfaring, har Peter Krogh Sørensen skabt flotte resultater inden for ledelse af store multi-sektorprogrammer. Peter har omfattende operationel ekspertise fra bl.a. FN organisationer, EU, USAID, NGO-sektoren, den private og offentlige sektor. Peter har igennem sin internationale karriere mange års erfaring inden for områder klimaforandringer, humanitær bistand, rehabilitering og oprettelse af nye operationer i katastrofeområder samt med udviklingsbistand. Vi har i Dansk Folkehjælp store forventninger til, at Peter kan udvikle Dansk Folkehjælps operationelle kapacitet inden for det internationale område, med særlig fokus på den humanitær bistand”.

#folkehjælp