Forside » Nyheder » Børn og unge på “livsmester”-træning

Børn og unge på “livsmester”-træning

KIF Kolding København er i samarbejde med Dansk Folkehjælp en del af projektet Livsmester. Livsmester handler om at inkludere udsatte børn i foreningslivet. Der sættes fokus på temaerne sport, drama, natur og musik.

I dag starter Livsmester campen i Kolding med fokus på sport. Her byder ugen på besøg fra blandt andet TV- kokken Claus Holm og ligaherrerne fra KIF Kolding København.

Dansk Folkehjælp har udviklet et projekt, som på den lange bane skal arbejde med inklusion af udsatte børn og unge. Igennem projektet som hedder LIVSMESTER, har Dansk Folkehjælp udviklet et mentorbaseret projekt, der involverer Dansk Folkehjælps frivillige, kommunale myndigheder, sociale boligforeninger, samt lokale foreninger og klubber inden for sport, natur, musik og drama. Projektets primære målgruppe er børn mellem 8-14 år, hvis familier ikke har tradition for eller erfaring med deltagelse i foreningsaktiviteter.

Målet er at etablere et samarbejde, hvor de involverede aktører tilbyder socialt udsatte foreningsløse børn i Danmark et mentorprogram der sigter mod at stimulere sunde fritidsinteresser, og inklusion i lokale foreninger og klubber, hvor hovedaktiviteterne er centreret omkring 4 aktivitetssøjler sport, natur, musik og drama.

I samarbejde med aktører inden for de 4 hovedaktiviteter, Dansk Folkehjælps frivillige, KIF Kolding København skydes i dag gang i fælles sports camp hvor der gennem hele ugen sættes fokus på forskellige områder af sportens verden. Konkret vil ugen handle om at introducere de deltagende børn/unge til en række forskellige lokale sportsaktiviteter, som der efterfølgende får mulighed for at dyre yderligere.

Livsmester allerede en succes
Livsmester handler mest af alt om, at det udsatte barn bliver mester i deres eget liv gennem sunde fritidsaktiviteter og lokalt netværk børnene imellem. Projektet blev sat i gang for halvandet år siden, og var allerede i sommeren sidste år en succes i form af en sommercamp med forskellige sportsaktiviteter, hvor spillerne fra KIF Kolding København deltog på lige fod med børnene.

I dag skydes vinterferie-campen i gang og ugen byder blandt andet på sund madlavning og besøg fra TV- kokken Claus Holm, samt fælles træning med ligaherrerne fra KIF Kolding København. Forløbet er startskuddet til et længere forløb med en gruppe børn og unge. Målet er at børnene, efter deltagelsen i campen, vil være en del af foreningen/klubben hjemme i eget lokalområde – med en tilknyttet mentor til at styrke og sikre deres fortsatte deltagelse. Dette foregår i et samarbejde imellem Dansk Folkehjælps frivillige, en lokal almennyttig boligforening og lokale foreninger/klubber.

Projekt Livsmester kører over en 2 – årig periode og er finansieret af Trygfonden.

Læs mere om Projekt Livsmester her

Fakta om projekt Livsmester
Projekt Livsmester kører over en 2 – årig periode og er finansieret af Trygfonden.

Formålet er at give flere børn mulighed for at blive en del af det lokale foreningsliv. Dansk Folkehjælp håber på, at Livsmester kan være med til at motivere og fastholde udsatte børn i en aktiv hverdag, hvor de indgår i nogle gode sociale relationer, der kan præge dem i en positiv retning fremadrettet.