Forside » Nyheder » Dansk Folkehjælp opruster tilbud til unge

Dansk Folkehjælp opruster tilbud til unge

Dansk Folkehjælp opruster på tilbud om gratis økonomisk rådgivning i flere kommuner – samt forebyggelse til den unge generation

Gode erfaringer med tilbud om økonomisk rådgivningstilbud til udsatte familier fra Lolland, Falster og Sydsjælland rulles i disse måneder ud til flere kommuner i Danmark. Nye tal fra RKI viser, at hver 20. ung står registeret som dårlig betaler, mener Dansk Folkehjælp, at der bør sættes fokus på forebyggelsesarbejdet i Danmark. Dansk Folkehjælp forsøger i øjeblikket at etablere et forebyggelsesprojekt målrettet den unge målgruppe i så mange kommuner som muligt – en rådgivning som man allerede nu har gode erfaringer med fra Lolland og Guldborgsund Kommune.

Dansk Folkehjælp har gennem 4 år tilbudt Økonomisk Rådgivning for de mest udsatte familier/personer i Danmark på Lolland, Falster og Sydsjælland. Dette tilbud rulles i disse måneder ud over hele Danmark. I samarbejde med kommuner rundt i Danmark arbejder Dansk Folkehjælp med at udbrede muligheden for den enkelte borger at få rådgivning til økonomien. Det gælder primært familier på overførselsindkomst og udsatte borgere, som af den ene eller anden grund ikke selv har overblik over egen privatøkonomi. Økonomirådgivningen varetages af frivillige med kvalificeret faglig baggrund, som Dansk Folkehjælp selv træner til at kunne udføre økonomiske for borgere og unge i deres lokal samfund.

Unge gældssætter sig i højere og højere grad
Helt nye tal fra RKI viser, at det er den unge generation der rammes hårdest. Hver 20. ung står registreret som dårlig betaler i Danmarks største skyldnerregister RKI. Værst står det til i Vest- og Sydsjælland. Netop i denne landsdel har Dansk Folkehjælp iværksat en rådgivning for de unge målrettet 10. klasseniveau samt produktionsskoler, VUC introforløb mv.

I projekt Økonomisk Rådgivning Unge samarbejder Dansk Folkehjælp med uddannelsesstederne på nye samarbejds- og undervisningsformer samt rådgivningsmetoder. Derudover tilbyder Dansk Folkehjælp også et rådgivningsforløb i undervisningstiden.

Dansk Folkehjælp ønsker at opruste indsatsen til de unge, og håber at folde projektet ud i langt flere kommuner. Forankring og udbredelse skal ske via Dansk Folkehjælps mange lokale frivillige økonomiske rådgivninger der er etableret i snart 15 kommuner landet over.

Generalsekretær Klaus Nørlem udtaler: ”Med afsæt i den netop offentliggjorte rapport fra Finansrådet, er der brug for at rådgive de borgere som allerede er ramt af en negativ gældsspiral, og lige så vigtigt at vi har fokus på at forebygge at nye borgere i Danmark gældsætter sig over evne. I Dansk Folkehjælp har vi mange års erfaringer med hvor negativt en overophedet privatøkonomi har for hele familien, og der er vidtgående konsekvenser for især de børn som bor i familier med stor gæld. Endelig er der brug for, at der i Danmark laves regler for særlige lånetyper som eksempelvis Kviklån, lånetyper som på alle måder stiller de unge og familier som tager disse i en meget dårlig position. Man kan sige at den del af finanssektoren som tilbyder disse ydelser på mange måneder er med til at gøre allerede udsatte unge og familier endnu mere udsat”.

 

RKI

50.000 unge er fanget i gældsfælden viser nye tal fra RKI.

#folkehjælp #GørNoget