Forside > Nyheder > Kenya lukker alle flygtningelejre

Kenya lukker alle flygtningelejre

Den kenyanske regering vil lukke alle sine flygtningelejre. Det betyder, at 600.000 flygtninge bliver forvist fra deres nuværende hjem.

Det meddelte den kenyanske regering i fredags, skriver CNN.

Den største flygtningelejr, Dadaab, har eksisteret i 24 år, og størstedelen af befolkningen under 24 år er født i lejren. Dadaab er verdens største flygtningelejr med over 330.000 indbyggere.

Beslutningen har fået flere organisationer, herunder Læger uden Grænser og Amnesty International, til at kritisere den kenyanske regering.

95 procent af indbyggerne i Dadaab er fra Somalia, og der kan de ikke vende tilbage til ifølge Læger uden Grænser: ”Forholdene er ikke så sikre og ordentlige, at de kan vende tilbage til Somalia, så Læger uden Grænser opfordrer alle parter til at arbejde sammen og ikke at lukke flygtningelejrene”, siger Kenneth Lavelle, programmanager i Kenya for Læger uden Grænser.

Lukningen sker, fordi de kenyanske myndigheder mangler ressurser, samt af sikkerhedsmæssige årsager.

Det er ikke første gang, den kenyanske regering har givet udtryk for, at de ville lukke flygtningelejrene, men dengang blev presset fra det internationale samfund for stort.

Kilde: dr.dk