Forside > Nyheder > Feriehjælp: Fattige familier går forgæves

Feriehjælp: Fattige familier går forgæves

Dansk Folkehjælp som er én af landets største formidlere af feriehjælp må afvise mange ansøgere om feriehjælp

Grundet reduceret støtte er der nemlig kun ressourcer til at sende omkring 2.000 udsatte personer af sted på de eftertragtede ferieophold med Dansk Folkehjælp, sidste år hjælp organisationen mere end 4.000 personer. Aktuelle tal viser lige nu, at for hver familie som modtager feriehjælp, er der 5 familier som får afslag.

Det er børnene der bliver de store tabere, og man opfordrer nu danskerne til at ’dele sit sommerdanmark’ for at komme langt flere børn og unge til hjælp. Kampagnen ’Del dit sommerdanmark’ starter i dag. Her kan man både donere ferieoplevelser eller byde på ferieoplevelser, så flere kan sendes af sted. Gå til kampagnen her

Med afsæt i de mange familier som i år har søgt om feriehjælp hos Dansk Folkehjælp går mere end 80 % af ansøgerne forgæves, derfor bliver udfordringen endnu større for organisationen da man kun vil kunne hjælpe 2.000 personer mod 4.000 personer sidste år.

Generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem, er bekymret: ”Vi ved at mangel på ferie, er med til at ekskludere børn og unge fra samfundet – for eksempel når de ikke kan holde sommerferie og dermed ikke får oplevelser og minder sammen med deres familie, som andre børn og unge gør. Det er glædeligt, at vi bakkes op i den holdning, og at langt største delen af danskerne er enige i, at manglende feriemuligheder skaber ulighed hos børn. Der er stadig alt for mange fattige og socialt udsatte børn i Danmark og en tredjedel af danskerne kender børn eller familier, som ikke har råd til at holde ferie. Socialt udsatte børn og unge lever i den virkelighed, men det er ikke en virkelighed, samfundet bør kunne leve med. Dansk Folkehjælp forsøger at gøre en forskel for denne målgruppe, men vi kan alle bidrage til at skabe et samfund, hvor børn og unge ikke står udenfor fællesskabet på grund af fattigdom”.

Del dit Sommerdanmark
Dansk Folkehjælp opfordrer nu danskerne til at hjælpe de mange udsatte familier. Med kampagnen Del dit Sommerdanmark kan alle donere eller byde på sjove sommerferieoplevelser. Alle midler går ubeskåret til feriehjælpen. Gå til auktionen her

#folkehjælp #sommerdanmark #feriehjælp

FAKTA:

  • Dansk Folkehjælps feriehjælp er baseret på frivilligt socialt arbejde, og modtagerne af feriehjælpen er visiteret af de sociale myndigheder for at sikre, at det er de mest trængende, der tilgodeses.
  • I år har Dansk Folkehjælp fokus på at tilgodese følgende målgrupper med feriehjælp:
    • Enlige forsørgere med børn på overførselsindkomst
    • Udsatte børnefamilier med en eller to forsørgere på overførselsindkomst
    • Socialt udsatte børn og unge
  • Dansk Folkehjælps feriehjælp er støttet af en række private fonde, bl.a. Arbejdsmarkedets Feriefond, virksomheder og private bidragydere.