Forside > Nyheder > Alle børn har til undervisning i folkeskolen

Alle børn har til undervisning i folkeskolen

Regeringen vil udhule kvaliteten af flygtningebørnenes undervisning i et ”særligt tilbud” uden for folkeskolen. Uacceptabelt siger Danmarks Lærerforening.

Flygtningebørnene skal blive en del af folkeskolens fællesskab så hurtigt som muligt. De skal lære dansk og udvikle deres faglige kompetencer på lige fod med danske børn. Det er en god investering både for det enkelte barn og for samfundet. Derfor opfordrer Danmarks Lærerforening Folketingets politikere til at stemme nej til regeringens nye særlov, der vil betyde, at flygtningebørn risikerer at få dårligere undervisning i et ”særligt tilbud” uden for folkeskolen.

Loris Al-Haj der er lærer i modtageklasser for flygtningebørn på Sletten i Otterup siger: ”Jeg er selv lærer i modtageklasser for flygtningebørn på Sletten Skole i Otterup. Den mest opløftende følelse, jeg kender i min hverdag, er, når jeg kan mærke, at mine børn lærer noget nyt. Når de begynder at tro på sig selv og på, at det er rigtigt, når jeg fortæller dem, at det måske nok er svært – men ikke umuligt. For mine elever er det ikke kun fagene, der er svære. Det er også livet. Deres ansigter gemmer på så mange små og store historier om både sorg, smerte og spirende håb”.

Læs hele Loris Al-Haj´s opfordring til, hvorfor det er vigtig at denne nye særlov ikke bliver vedtaget på www.skoleforalle.dk

#folkehjælp #GørNoget