Forside > Nyheder > Børnenes Grundlovsdag fejres

Børnenes Grundlovsdag fejres

Onsdag den 1. juni 2016,og dagene omkring, fejrer tusindvis af børn for 21. år i træk Børnenes Grundlovsdag, når en række børneorganisationer traditionen tro går sammen om at markere børns rettigheder rundt om i hele landet.

I år er det 25 år siden, at Danmark skrev under på FN´s Børnekonvention, der også kaldes ”Verdens Børns Grundlov”, og den 1. juni 2016 – og dagene omkring- fejrer en række børneorganisationer traditionen tro Børnenes Grundlovsdag, hvor temaet i år er ”Alle børn har rettigheder”.

1. juni fejres Børnenes Grundlovsdag med et stort arrangement i Hans Tavsens Park på Nørrebro, hvor parken omdannes til en markedsplads. Her kan de fremmødte børn i fællesskab sanse og danse, tromme og sjippe, synge og hula hoppe, slå kolbøtter, blæse sæbebobler og meget mere. Det er gratis at deltage. Børnenes Grundlovsdag fejres også lokalt rundt om i landet i skoler, institutioner, foreninger og organisationer – blandt andet i Maribo, Esbjerg, Køge, Vesthimmerland, Gedved, Helsinge, Ringe og Høng.

Børnenes Grundlovsdag markeres også ved, at en gruppe børn ved dagens afslutning besøger Ellen Trane Nørby (Minister for Børn, Undervisning og Ligestilling) for at aflevere et ”Rettighedstræ”påsat børns udtalelser omkring deres rettigheder.

Børnenes Grundlovsdag er en tilbagevendende begivenhed, der hvert år sætter fokus på børns rettigheder, således at disse sikres og børns opvækstvilkår bliver optimale. Talsmand for Børnenes Grundlovsdag Lotte Hansen, Sekretariatsleder FOLA, udtaler: “Fejringen af Børnenes Grundlovsdag er en afgørende mulighed for, at vi kan oplyse om den børnekonventionen som, Danmark har tiltrådt. Den fastslår nemlig, at ethvert barn har ret til en levestandard, der sikrer optimale vilkår for barnets fysiske, psykiske, åndelige, moralske og sociale udvikling. Den anerkender, at barnet har ret til den levestandard, der er tilstrækkelig for dets udvikling. Den indeholder nogle grundlæggende normer for hvilke omstændigheder, der som minimum kræves, for at et barn kan udvikle sig.”

Børnenes Grundlovsdag markeres også ved flere lokale arrangementer rundt i landet: Hvidovre, Køge, Vesthimmerland, Høng, Esbjerg, Lolland, Gedved, Hanstholm, Helsinge, Ebeltoft, Ringe.
Se nederst for kontaktpersoner på de forskellige

Læs mere om dagen HER og følg dem på Facebook.