Forside » Nyheder » Indvielse af retsbygninger i Afghanistan

Indvielse af retsbygninger i Afghanistan

Dansk Folkehjælp indvier retsbygninger i Afghanistan

Mange års uro i Afghanistan har fået landets retssystem og ikke mindst dets bygninger til at kollapse. Derfor er det et stort skridt i den rigtige retning, at Dansk Folkehjælp i dag indvier to af tre retsbygninger, som blandt andet skal huse det afghanske justitsministeriums afdelinger og styrke ministeriets tilstedeværelse i provinserne Kapisa og Panshjeer. Et distriktsdomhus i provinsen Balkh indvies også, det sker den 29. september 2016.

Improviseret retsarbejde under ringe forhold
I øjeblikket er justitsministeriets provinsafdelinger i Kapisa og Pashjeer huset i forskellige bygninger under dårlige forhold, mens aktiviteterne under distriktsdomstolen i Dehdadi finder sted på improviseret vis i lokaler og bygninger, som ikke er beregnet til domstols-virksomhed.

Dansk Folkehjælp er blevet hyret til at varetage og kvalitetssikre opførelsen af bygningerne af UNODC (United Nations Office on Drugs and Crime) og i tæt samarbejde med de afghanske myndigheder. Det afghanske justitsministeriums provinsafdeling i Kapisa tjener cirka 440.000 borgere og afdelingen i Panshjeer cirka 153.500, mens 69.000 afghanere har adgang til distriktsdomstolen i Dedahdi.

Klaus Nørlem, Generelsekretær i Dansk Folkehjælp, udtaler: ”Med skolebyggerier og nu opførelse samt kvalitetssikring af retsbygninger, bidrager Dansk Folkehjælp væsentligt til at bringe det afghanske samfund på fode igen. Tusindvis af børn bruger skolerne i dag og med retsbygningerne bliver der i de tre provinser langt bedre rammer for at retsarbejdet kan udføres tilfredsstillende. Det er meget glædeligt.”

#folkehjælp #afghanistan #DAARTT