Forside » Nyheder » JULEHJÆLP: Danskere anerkender fattigdom

JULEHJÆLP: Danskere anerkender fattigdom

Flere danskere anerkender fattigdom som alvorligt samfundsproblem. Netop som Dansk Folkehjælp åbner for ansøgninger til årets julehjælp, afslører en ny Epinion-måling, at andelen af danskere, der anerkender fattigdom som alvorligt samfundsproblem, er steget fra 51% til 60 %. Det glæder Dansk Folkehjælp, der ser det vigtigt at oplyse om fattigdom i Danmark og de konsekvenser det har for voksne og børn.

Dansk Folkehjælp forventer at få et rekordhøjt antal ansøgere til årets julehjælp. En ny Epinion-måling afslører, at 60 % af befolkningen nu anerkender, at der findes fattigdom i Danmark i nogen, høj eller meget høj grad – mod 51 % for et år siden. Samtidig er 49% af danskerne nu helt eller delvist modstandere af regeringens afskaffelse af den officielle fattigdomsgrænse. Sidste år var andelen 41%.

Endelig fremgår det af undersøgelsen, er der er et mindre fald i antallet af private bidragydere som forventes at støtte indsamling, men at flere endnu ikke har taget stilling til spørgsmålet herom. Flere af de adspurgte påpeger dog, at de er parate til at støtte mere med afsæt i de forringelser som et nyt kontanthjælpsloft har betydet.

Generalsekretær Klaus Nørlem udtaler i forbindelse med målingen fra Epinion: ”Dansk Folkehjælps julehjælp er fattigdomsorienteret, og vi er som organisation opsatte på at række ud til flest mulige børn og børnefamilier i forbindelsen med julen. Det er vigtigt for os, at også fattige børn har mulighed for at holde en jul som eksempelvis deres klassekammerater. Samtidig er det også vigtigt, at skildre de udfordringer som familier har med et liv i fattigdom. Vi ser igen i år økonomiske forringelser for landets fattige, og det er væsentligt at vi som samfund forstår konsekvenserne af eksempelvis et nyt kontanthjælpsloft. Derfor glæder det os, at et stigende antal danskere ser fattigdom som et alvorligt samfundsproblem, for kun på den måde kan vi skabe bedre vilkår for samfundets fattigste.

Endelig er vi i Dansk Folkehjælp bekymret for om vi bliver løbet over ende af et hidtil rekord stort antal ansøgninger. Fattigdommen stiger fortsat i Danmark og som alarmerende eksempel kan nævnes, at hele 43.500 børn vil blive endnu fattigere som følge af det nye kontanthjælpsloft,” slutter Klaus Nørlem.

Om julehjælpsindsamlingen
Dansk Folkehjælp gennemfører for 10. år i træk i samarbejde med Ekstra Bladet en landsdækkende julehjælpsindsamling. Alle indsamlede midler går ubeskåret til julehjælp til enlige forsørgere på overførselsindkomst med hjemmeboende børn under 18 år. Dansk Folkehjælp har netop åbnet for ansøgninger, og som noget nyt kan man nu ansøge elektronisk.

Målet i Dansk Folkehjælp er klart: Endnu flere fattige familier i Danmark skal have en god jul med julemad og gaver til børnene. Et ambitiøst mål, som kræver en kæmpe arbejdsindsat.
I den forbindelse trækker flere hundrede frivillige rundt om i landets lokalafdelinger i arbejdstøjet, hvor de bruger november og december måned på denne opgave.

For at sikre, at julehjælpen tilfalder de børnefamilier, hvor forælderen er enlig forsørger på overførselsindkomst og hjemmeboende børn under 18 år, skal alle ansøgninger godkendes af ansøgers egen kommune. På den måde sikrer Dansk Folkehjælp, at julehjælpen går til de børn, der har det største behov. Man kan fra 1. november 2016 til og med 1. december 2016 ansøge om julehjælp, og det elektroniske ansøgningsskema finder man på www.folkehjaelp.dk.

Julehjælpen består af:

  • En kolonialvarekurv til en værdi af 500,- kr.
  • Et gavekort til Fætter BR på 500,- kr.
  • Et gavekort til SPORTMASTER på 500,- kr.

Fordeling af Julehjælpen i perioden 2007 til 2015:

Uddelte_julepakker Indsamlede_belob