Forside » Nyheder » JULEHJÆLP: Voldsom stigning i ansøgninger

JULEHJÆLP: Voldsom stigning i ansøgninger

Julehjælp: Voldsom stigning i antallet af julehjælpsansøgninger
– ”Det ligner ikke noget, vi har set tidligere”

Dansk Folkehjælp oplever lige nu en stigning i julehjælpsansøgninger uden sammenligning. Mere end 20.000 familier har henvendt sig om julehjælp, og næsten 14.000 har her få dage før ansøgningsfrist indsendt en ansøgning. 44,4% af ansøgerne angiver at de er berørt af kontanthjælpsreformen.

Det er væltet ind med ansøgninger om julehjælp til landets største formidler af julehjælp, Dansk Folkehjælp, fra begyndelsen af november og frem til nu. Konkret betyder det, at Dansk Folkehjælp har modtaget 13.560 ansøgninger om hjælp mod 7.300 sidste år – en stigning på 85%. Bag tallene i ansøgningerne finder man ikke mindre end 24.400 børn, hvor deres forældre har behov for en hjælpende hånd i juletiden. Det er kommet fuldstændig bag på organisationen, at så mange familier landet over har indsendt en ansøgning om julehjælp.

”Det ligner ikke noget, vi har set tidligere. Dansk Folkehjælps julehjælpsindsamling er for alvor kommet på overarbejde. Vi er overrasket over de mange ansøgninger, vi har modtaget, og som vi stadig modtager frem mod deadline den 1. december ved midnat. Vores indsamling starter for alvor nu, og der er ikke meget andet, vi kan gøre end at forsøge at samle så mange penge ind som muligt. Men det står også lysende klart, at der bliver rekord mange familier, som kommer til at gå forgæves efter julehjælp. Sidste år kunne Dansk Folkehjælp hjælpe 5.400 familier, og med et ansøgerfelt, som vi allerede nu kender, så er vi naturligvis meget bekymret,” lyder de fra generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem.

Blandt de mange enlige forsørgere, som har søgt julehjælp anfører mere end 44.6%, at de er berørt af kontanthjælpsreformen. En reform som betyder, at familier reduceres i deres månedlige ydelse med op til 3.000 kr., viser tal fra statens egen redegørelse for kontanthjælpsreformen. Endvidere fremgår det af tal fra Dansk Folkehjælp, at mere end 20% angiver, at de er berørt af 225-timers reglen. Derfor antager Dansk Folkehjælp, at reformen er én af forklaringerne på, at der er så stor stigning i antallet af ansøgninger.

Dansk Folkehjælp har tidligere år set stigninger på op mod 20 procent fra år til år, men en fordobling af ansøgerfeltet er langt fra, hvad organisationen havde forventet. Lige nu har 20.200 henvendt sig om julehjælp, 13.560 har indsendt ansøgning. Ud af dem, som har indsendt ansøgning, er godt 44% berørt af kontanthjælpsreformen og godt 20% er berørt af 225-timers reglen.

Ansøgningsfrist for julehjælpsansøgningerne er den 1. december kl. 24:00.

Læs mere om projekt JULEHJÆLP 

FAKTA OM JULEHJÆLPEN
Det er 10 år i træk, Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladet i fællesskab uddeler julehjælp til fattige familier i Danmark.

Målgruppen er enlige forsørgere på overførelsesindkomst med hjemmeboende børn under 18 år. Julehjælpen har en værdi af 1.500 kroner, som er sammensat af:
• En kolonialvarekurv til en værdi af 500,- kr.
• Et gavekort til Fætter BR på 500,- kr.
• Et gavekort til SPORTMASTER på 500,- kr.

Fordeling af ansøgninger på landsplan:

Ansogninger_Hovedstaden

Ansogninger_Sjaelland

Ansogninger_Midtjylland

Ansogninger_Nordjylland

 

Ansogninger_Syddanmark

#julehjælp