Forside > Nyheder > JULEOVERSKUD: Overskudsmad til 4 mio. kr.

JULEOVERSKUD: Overskudsmad til 4 mio. kr.

JULEOVERSKUD: Overskudsmad til 4 mio. kr. redder tusinder fattige familier, der gik forgæves efter julehjælp

Et enormt stort antal julehjælpsansøgere i år har betydet, at den traditionelle julehjælp har måtte skuffe mange familier, men med sidste års pilotprojekt JULEOVERSKUD kan 2.500 fattige familier alligevel se frem til at få hjælp til julen. Projekt JULEOVERSKUD uddeler hjælpen til fattige familier d. 23. december kl. 19.00 og er et samarbejde mellem Dansk Folkehjælp, Stop Spild Af Mad og REMA 1000.

De seneste mange år har hjælpeorganisationer uddelt julehjælp til fattige familier, og hvert år er antallet af ansøgninger om hjælp steget. Derfor gik Dansk Folkehjælp, Stop Spild Af Mad og REMA 1000 sidste år sammen om pilotprojektet JULEOVERSKUD, som uddelte overskudsmad fra 50 REMA 1000-butikker til 500 fattige familier.

Pilotprojektet blev en kæmpe succes og udvides derfor i år til et landsdækkende projekt, hvor 246 REMA 1000-butikker fordelt over hele landet går ind i kampen for at bekæmpe madspild og hjælpe fattige i Danmark. Det betyder, at projekt JULEOVERSKUD i år kan hjælpe ca. 2.500 fattige børnefamilier. Med organisationens almindelig Julehjælp og Juleoverskud får samlet 11.500 familier hjælp fra organisationen.

Fra madspild til julehjælp – Danmarks største aktion mod madspild
Projekt JULEOVERSKUD startede som en konsekvens af, at Dansk Folkehjælp hvert år får langt flere ansøgninger om julehjælp, end de kan hjælpe. Derfor indgik Stop Spild Af Mad, REMA 1000 og Dansk Folkehjælp et samarbejde for at hjælpe de familier, som går forgæves efter julehjælp.

Ideen bag projektet er derfor at tage den gode overskudsmad, som supermarkeder ligger inde med efter d. 23. december og give til familier, der ikke har økonomisk råderum til at holde en juleaften med alt, hvad det indebærer. Familierne modtager gennem JULEOVERSKUD overskudsmad fra en lang række virksomheder, REMA 1000, familie rejsekort fra DSB, der herved sikrer julen.

Initiativtager til projekt JULEOVERSKUD og stifter af Stop Spild Af Mad Selina Juul glæder sig over, at flere udsatte familier får gratis madhjælp:

“Den 23. december ser vi frem til Danmarks største aktion mod madspild. Det er fantastisk at se den store opbakning – fra både de over 500 frivillige, producenter og samarbejdspartnere. Jeg er utroligt stolt over, at kampen mod madspild har en bred opbakning. Mindre madspild i supermarkederne og samtidig mere madglæde hos udsatte børn og voksne i Danmark er et meget skridt i kampen mod madspild,” lyder det fra Selina Juul.

Generalsekretær Klaus Nørlem fra Dansk Folkehjælp er glad for, at opbakningen til projekt JULEOVERSKUD er så stor og mener, at sidste års succes understreger behovet for julehjælp i Danmark: ”Vi oplever, at antallet af fattige familier som søger julehjælp stiger. Sidste år modtog op mod 8.000 ansøgninger, og i år har vi modtaget 15.000 ansøgninger til den traditionelle julehjælp. Med så stor en stigning har vi desværre måtte skuffe mange familier. De mange ansøgere anslår vi skyldes den nye kontanthjælpsreform, som presser familierne på deres økonomi. Det har gjort, at vi er blevet nødt til at tænke i nye baner og måder at hjælpe fattige familier på, og her så vi den oplagte mulighed at samarbejde med Stop Spild Af Mad og REMA 1000. Med et sådan samarbejde gør vi noget godt for samfundet i form af at undgå madspild, og samtidig hjælper vi en masse mennesker, der ikke har råd til julen. Vi er meget inspireret af den hjælp som REMA 1000’s mange butikker giver til dette hjælpearbejde, alle har de meldt sig frivilligt til at deltage og imponerende med den opbakning vi har fået fra ansatte i REMA 1000 og frivillige fra Stop Spild Af Mad. Det er altså en ”vindersag” for alle parter. Jeg ser frem til, at JULEOVERSKUD udbredes, så vi kan hjælpe endnu flere familier på en bæredygtig måde,” siger Klaus Nørlem.

Projekt JULEOVERSKUD finder sted den 23. december kl. 19.00 i hele landet.

#juleoverskud #folkehjælp #stopspildafmad #rema1000

Fakta om JULEOVERSKUD:

  • Projekt JULEOVERSKUD foregår ved at samle overskudsmad fra REMA 1000 og en række øvrige leverandører, bl.a. ved hjælp af DLF Dagligvareleverandørerne.
  • Der er tale om god mad og øvrige julegodter, der ikke kan sælges efter den 25. december.
  • Der vil samtidig også være en del nonfood produkter i JULEOVERSKUD, eksempelvis gratis familierejsekort fra DSB.