Forside » Nyheder » Socialministeren besøger LIVSMESTER-projekt

Socialministeren besøger LIVSMESTER-projekt

Mandag den 23. januar 2017 besøger børne- og socialminister Mai Mercado (K) ”Cirkus Ishøj”, som er en del af det landsdækkende initiativ LIVSMESTER, der har til formål at øge foreningsdeltagelsen hos socialt udsatte børn og gøre dem til ”livsmestre”. Ministeren vil se nærmere på den metode, der er grundlaget for LIVSMESTER-projektet og møde optrædende børn, der er en del af initiativet ”Cirkus Ishøj”.

Øget inklusion via foreningsliv
Med projekt LIVSMESTER ønsker Dansk Folkehjælp i samarbejde med kommunale myndigheder, bolig-sociale konsulenter og lokale fritidsforeninger at aktivere og forbedre livsvilkårene for socialt udsatte børn ved at sikre en øget inklusion i foreningslivet. Projektets primære målgruppe er børn mellem 8-14 år, hvis familier ikke har tradition for eller erfaring med deltagelse i foreningsaktiviteter.

Sammen med partnere inden for bevægelse, sport, musik og natur arrangerer Dansk Folkehjælp en række interesseskabende events, som har til formål at tiltrække børn mellem 8-14 år. Organisationen indgår talrige samarbejder med foreninger – heraf med ”Cirkus Ishøj”.

Mere end 100 medlemmer
Som et resultat af Dansk Folkehjælp og Ishøj Kommunes samarbejde omkring LIVSMESTER-projektet, er det nu muligt at gå til cirkus fredag eftermiddag på Ishøj Ungdomsskole – det gør 16 børn og unge. I Ishøj var der ikke tidligere en cirkusforening, men til gengæld et væld af lokale netværk og fællesskaber, som alle havde behov for at blive forankret i én forening. Derfor blev foreningen ”Børn i Ishøj” stiftet d. 2. oktober 2016 af nogle af Ishøjs børneforældre, og foreningen har i skrivende stund 104 medlemmer (52 børn og 52 voksne). Derudover er cirkus-forældre og juniortrænere blevet oplært i cirkus’ mange discipliner af professionelle artister og med forankringen i ”Børn i Ishøj”, er der skabt de bedste betingelser for, at cirkus er bæredygtigt i Ishøj efter LIVSMESTER-projektets udløb ved årsskiftet.

Program for dagen:
15.00: Ankomst
15.05: Velkomst v/Ishøj Kommunes borgmester
15.15: Præsentation af LIVSMESTER v/Dansk Folkehjælp
15.40: Snak med børnene om, hvad de har arbejdet med i LIVSMESTER
15.55: Optræden
16.10: Afsluttende spørgsmål/kommentarer og tak for besøget

Fakta:
Projekt LIVSMESTER kører over en 2 – årig periode og er finansieret af Tryg Fonden.