Forside » Nyheder » Ny genbrugsbutik i Hjørring

Ny genbrugsbutik i Hjørring

I dag den 1. marts 2017 slår Dansk Folkehjælp dørene op til en ny genbrugsbutik på Bispensgade 91, i Hjørring. Genbrugsbutikkerne i Dansk Folkehjælp bliver bestyret af frivillige og overskuddet går til sociale aktiviteter i lokalområdet.

Dansk Folkehjælp har længe drømt om at åbne en genbrugsbutik i Hjørring. Den drøm bliver nu til virkelighed. Med åbningen af en genbrugsbutik på Bispensgade 91, tilbyder Dansk Folkehjælp
nu genbrugstøj, retro møbler og brugsgenstande til byens borgere. Alt overskud fra den nye butik går til at hjælpe udsatte grupper.

De frivillige bag genbrugsbutikken i Hjørring har knoklet med at få lokalerne klar til åbning, og det er et flot resultat som nu venter på at blive taget i brug til gavn for lokalområdet.

Genbrug og retro møbler rejser penge til udsatte danskere
Brugt tøj, retro møbler og brugsgenstande præger i stigende grad indretningen i danske hjem. Vi genbruger og upcycler i den grad, og det er ikke ualmindeligt at blive præsenteret for det bedste genbrugs-kup af venner og bekendte. Ifølge dba.dk havde 6 ud af 10 danskere sidste år enten købt eller solgt noget brugt og omkring 12 procent af alle de ting, danskerne købte, var brugte.

Generalsekretær i Dansk Folkehjælp Klaus Nørlem udtaler: ”Vi prøver at slå tre fluer med ét smæk. For det første kan danskerne aflevere deres brugte effekter til os i stedet for at smide tøj, brugsgenstande og møbler ud. For det andet kan vi rejse midler til at hjælpe udsatte familier i lokalområdet og for det tredje får dem med begrænsede midler, råd at købe genbrugseffekter af kvalitet.

Dansk Folkehjælps Hjørring afdeling arbejder med at tilbyde feriehjælp og julehjælp til fattige familier, ligesom afdelinger i flere år har tilbudt netværksaktiviteter for udsatte familier i lokalområdet. Som noget nyt er afdelingen begyndt at lave omsorgsarbejde for enlige ældre via projektet SeniorNET.