Forside » Nyheder » Øget antal ferier for udsatte børn

Øget antal ferier for udsatte børn

Dansk Folkehjælp er Danmarks største formidler af ferieophold til landets fattigste familier. I forhold til de seneste år sender Dansk Folkehjælp i 2017 over dobbelt så mange børn fra udsatte familier på børneferie. Der er nu åbent for at ansøge om feriehjælp på Dansk Folkehjælps hjemmeside, og ansøgningsfristen er 30. april 2017.

Hvert år hjælper Dansk Folkehjælp udsatte familier, der ikke har råd eller mulighed for at tage på ferie. Feriehjælp er et af de helt store aktivitetsområder, og i år sætter organisationen ekstra stort fokus på børneferier for børn i alderen 6-18 år. Det betyder, at mere end dobbelt så mange børn fra socialt udsatte familier i år kommer på sommerferie med Dansk Folkehjælp.

Børneferier med aktiviteter og fællesskab
Når Dansk Folkehjælp arrangerer børneferier er der fokus på at lave sjove aktiviteter i fællesskab og danne nye venskaber. Børnene mødes med andre børn fra samme område i Danmark, så der er god mulighed for at holde kontakten, når ferien er slut.

Generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem, er glad for, at Dansk Folkehjælp i år kan give endnu flere børn en god ferieoplevelse: ”Hos Dansk Folkehjælp synes vi, at alle børn har ret til at få gode ferieminder. Det er vigtigt for børn og unge, at de oplever noget i deres ferie, og at de har noget at fortælle om i skolen efter ferien. Vi kender alle betydningen af gode ferieminder, det er værdier vi tager med os igennem hele livet og som noget vi kan kigge tilbage på der havde stor betydning for vores børne/unge liv, så jeg er rigtig glad for, at vi kan hjælpe endnu flere til at holde ferie i år,” siger Klaus Nørlem.

Åbent for ansøgninger om feriehjælp
Ud over børneferier arrangerer Dansk Folkehjælp også familieferier for udsatte familier og ferier for handicappede børn og unge. De tre typer ferier er alle en del af organisationens aktivitetsområde feriehjælp.

På Dansk Folkehjælps hjemmeside www.folkehjaelp.dk kan man indtil den 30. april 2017 ansøge om feriehjælp. Her kan man også læse mere om de forskellige ferieophold, som organisationen tilbyder.

For at blive betragtet til at modtage feriehjælp fra Dansk Folkehjælp skal man være enlig forsørger, have hjemmeboende børn til og med 18 år og være på overførselsindkomst. Familierne, der bliver tildelt feriehjælp, bliver visiteret af de sociale myndigheder i kommunerne for at sikre, at det er dem, der trænger mest, der modtager støtten.

Feriehjælpen er støttet af blandt andet Arbejdsmarkedets Feriefond og KIWI.