Må du arbejde frivilligt?

05. april 2017

Frivilligt arbejde skaber stor værdi for en selv og ikke mindst for dem, man hjælper. Og som udgangspunkt har alle ret til at lave frivilligt arbejde. Men hvordan er det nu reglerne er, hvis man modtager kontanthjælp, dagpenge, efterløn eller andre sociale ydelser?

Reglerne for, hvor meget dagpengemodtagere og efterlønnere må arbejde frivilligt, er netop nu til diskussion.

Der eksisterer en række gråzoner, og blandt andre efterlønsmodtagere er tidligere kommet i klemme og er blevet trukket i ydelser, selvom de følte sig på sikker grund. Derfor er det altid en god idé at dobbelttjekke, inden man kaster sig ud i at arbejde frivilligt eller udføre andre frivillige aktiviteter.

Frivilligt arbejde er kategoriseret og reglerne tilpasset alt efter hvilken ydelse man modtager.

Frivillige aktiviteter er kendetegnet ved at være arbejde, der ikke udbydes som almindeligt lønarbejde. Hvis den frivillige indsats kategoriseres som en frivillig aktivitet, er der som udgangspunkt ingen begrænsning på, hvor mange timer man må bruge på aktiviteten.

Frivilligt ulønnet arbejde er arbejde, som i princippet kunne udbydes som almindeligt lønarbejde, hvor der er en begrænsning på hvor mange timer man må arbejd om ugen.

Hos Center for Frivilligt Socialt Arbejde kan man læse meget mere om reglerne for frivillige på dagpenge og efterløn og finde eksempler på frivilligt arbejde, som man må og ikke må udføre. Læs mere her.

Kilde: Altinget.dk

FacebookTwitterGoogle+Del

 

Bliv frivillig

Som frivillig i Dansk Folkehjælp er du med til at gøre en forskel for andre, samtidig med du selv får en masse gode oplevelser.

Hjælp os med at hjælpe andre.

Meld dig som frivillig

Bliv Folkehjælper

Som FOLKEHJÆLPER er du én af vores helt faste støtter.

Der er mange hænder der rækker ud efter hjælp – så hjælp os med at hjælpe andre.

Meld dig som FOLKEHJÆLPER

Medlemsområdet

Er du medlem, kan du logge ind på medlemsområdet her.

Medlemsnr.
Nøgle

Tilmelding til nyhedsbrev

Navn
Email

 

Læs nyhedsbrevet (arkiv)...

© 2014 Dansk Folkehjælp - post@folkehjaelp.dk - Tlf. 70 220 230