Forside » Nyheder » Børne- og ungesager

Børne- og ungesager

Hver tredje kontanthjælpsmodtager mellem 18 og 37 år har haft mindst en børne- og ungesag om enten en anbringelse eller en forebyggende foranstaltning som barn eller ung. Det er mere end fire gange så mange som i befolkningen som helhed.

32,7 procent af alle kontanthjælpsmodtagere pr. 1. kvartal 2015 i alderen 18-37 år har haft mindst en børne- eller ungesag vedr. en anbringelse eller en forebyggende foranstaltning frem til 23-års alderen. Det er fire gange så mange som blandt alle 18-37-årige i befolkningen, hvor andelen af 8 procent.

8,8 procent af kontanthjælpsmodtagerne har haft mindst en sag frem til og med 10-års alderen. Hver 11. kontanthjælpsmodtagere var således i kontakt med systemet i løbet af de første 10 leveår.

Hver femte kontanthjælpsmodtager har haft en anbringelsessag gennem deres opvækst. Til sammenligning har ca. 5 procent af befolkningen i samme aldersgruppe haft en anbringelse. Hver syvende (14,2 procent) har haft en forebyggelsessag frem til 15-års alderen. Det gælder ca. 3 procent af samme aldersgruppe i befolkningen som helhed.

15,1 procent af kontanthjælpsmodtagerne har haft en sag om en forebyggende foranstaltning. Det kan fx både være en kontaktperson, aflastning i hjemmet, men også økonomisk støtte til efterskoleophold.

Analysen er lavet i samarbejde med Dansk Socialrådgiverforening. Læs analysen her. 

Kilde: ae.dk

Share On Facebook