Forside » Nyheder » Socialt udsatte føler sig udelukket

Socialt udsatte føler sig udelukket

De mest udsatte danskere føler sig på mange måder udelukket fra de fællesskaber, hvor andre mødes. De oplever i langt højere grad end resten af befolkningen, at de er ensomme og ikke bliver værdsat af andre. Og de har oftest massive problemer med helbredet, økonomien og hverdagen, som de ikke oplever, de får tilstrækkelig hjælp til. Men mange har også en stor vilje til at blive en del af fællesskabet, viser en ny SFI-undersøgelse.

Undersøgelsen indkredser, hvad det vil sige at være socialt ekskluderet i Danmark – det vil sige at have begrænset mulighed for at deltage i de fællesskaber i hverdagen, fritiden og samfundslivet, hvor danskerne ellers mødes.

Langt de fleste danskere trives med deres hverdag og oplever sig selv som en fuldgyldig del af de fællesskaber, hvor de færdes. Men omkring en femtedel af den voksne befolkning er i større eller mindre grad ramt af udfordringer med helbredet, psyken, arbejdslivet eller de nære relationer.

Især socialt udsatte danskere er kendetegnet ved at have mange forskellige problemer, der griber ind i hinanden, og gør hverdagen svær. De står oftest uden for arbejdsmarkedet, mange har dårligt helbred og en presset økonomi, og op mod to tredjedele kæmper med psykiske problemer.

Læs hele raporten her.

 

Kilde: sfi.dk

Share On Facebook