Forside » Nyheder » Sådan ville danskerne fordele ulandskroner

Sådan ville danskerne fordele ulandskroner

MÅLING: Størstedelen af vælgerne vil bruge de overskudende 1,8 milliarder ulandskroner i udviklingslandene, viser ny måling. Men cirka hver trejde ser dem helst brugt på skattelettelser eller velfærd.

Udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) er i fuld gang med at planlægge, hvordan 1,8 milliarder ulandskroner skal fordeles, fordi de alligevel ikke skal bruges til flygtninge i Danmark på grund af et fald i asylantallet.

Spørger man vælgerne, som Norstat har gjort for Altinget, vil 61 procent bruge pengene på udviklingsbistande, mens 30 procent helst så dem brugt i Danmark på enten skattelettelser eller velfærd. Ni procent svarer ‘ved ikke’.

Af den gruppe, der vil bruge de næsten to ulandsmilliarder i udlandet, vil 18 procent se dem blive brugt på at skabe bæredygtige job i udviklingslandene, som netop også er en af regeringens tanker. Derimod vil henholdsvis 15 og 11 procent af vælgerne spendere pengene på nødhjælp eller bekæmpelse af migration mod Europa.

Fremme af meneskerettigheder og kvinders rettigheder er der derimod kun 7 procent, der vil bruge pengene på.

Forventningen fra regeringen er, at de først skal udmøntes efter sommerferie og bruges til at “styrke indsatsen mod langvarige kriser, tørke, migration og befolkningsudvikling”, som det fremgår af den nye udenrigspolitiske strategi.

Kilde: Altinget.dk