Forside » Nyheder » Beretning 2016

Beretning 2016

Så er Beretning 2016 på gaden.

På førstehjælpsområdet sker der lige nu en række spændende initiativer, ja også de kan blive historiske for Dansk Folkehjælp. Danmark Redder Liv er seneste initiativ, hvor vi sammen med regionerne i Danmark sætter fokus på at styrke den præhospitale indsats. Frivillige vil nu blive udkaldt direkte fra regionernes alarmcentraler til eksempelvis hjertestop. Anvendelse af ny teknologi og frivillige, skal sikre en tidlig indsats ved hjertestop, således vi sammen med en række interessenter kan bidrage til at flere overlever.
I samarbejde med EU lancerer vi netop nu det største førstehjælpsprojekt som Dansk Folkehjælp nogensinde har gennemført. Over de næste 3 år skal vi uddanne 6.000 personer fra civilsamfundet i førstehjælp. Udover de mange som gennemgår en førstehjælpsuddannelse, sætter vi fokus på at få gjort de mange hjertestarter i Danmark tilgængelig døgnet rundt.

Feriehjælpen måtte nedjustere antallet af familier, som vi hvert år sender afsted på en ugelang gratis ferie i Danmark. Knap 2.500 personer fik mulighed for en ferie via Dansk Folkehjælp, i år er vi dog tilbage på et mere almindeligt niveau og tilbyder ferie til 3.000 personer, samtidig øger vi tilbuddet på vores børne- og ungeferier. Feriehjælpen er blandt de aktiviteter i organisationen, som det største antal frivillige er engageret omkring.

Julehjælpen som Dansk Folkehjælp gennemfører i samarbejde med Ekstra Bladet slog en række nye rekorder i 2016. Aldrig har organisationen modtaget så mange ansøgere om hjælp og aldrig har vi hjulpet så mange familier til en bedre jul, samlet kunne vi hjælpe mere den 9.000 familier. Julehjælpen er den aktivitet i organisationen som i dag samler flest afdelinger og frivillige, og det er samtidig den aktivitet så giver organisationen den største berøringsflade i forhold til samarbejdspartnere, bidragydere, virksomheder, erhvervslivet og ikke mindst nye frivillige.

Vores tilbud om økonomisk rådgivning til familier og unge er i stærk vækst. På baggrund af vores evaluering af de første initiativer med frivillige økonomisk rådgivningstilbud, er Dansk Folkehjælp i gang med at rulle rådgivningen ud til flere kommuner. Projektet har på alle måder været en succes, og de gode erfaring fra den tidlige projektperiode gør, at vi nu forsøger at gøre tilbuddet landsdækkende. Aktuelt er vores rådgivning placeret i mere end 20 kommuner, og det er vores forventning, at vi vil være tilstede i 30 kommuner med udgangen af 2017.

En flygtningestrøm som Europa ikke har set i et omfang siden anden verdenskrig, ramt Europa og Danmark og fortsatte ind i 2016. Derfor giv DR og TV2 sammen om indsamlingen HJÆLP NU, hvor Dansk Folkehjælp sammen med 11 andre organisationer samlede ind til projekter i nærområderne omkring Syrien.

Når denne beretning udkommer, er Dansk Folkehjælp i gang med markeringen af organisationens 110 år som civilsamfundsorganisation i Danmark. Fra at være en organisation med fokus på der skulle være en samarit på alle arbejdspladser, til at igangsætte sociale aktiviteter som var rettet mod fattige familier, og senere engagere sig i internationalt arbejde med hjælp til nødlidende. Der er i sandhed sket meget fra organisationens begyndelse i 1907 og frem til i dag.

Læs beretningen her.

HJÆLP OS AT HJÆLPE ANDRE.

#folkehjælp