Forside > Nyheder > Jubilæumsbogen “Syv fantastiske folkehjælpere”

Jubilæumsbogen “Syv fantastiske folkehjælpere”

Danmarks måske ældste humanitære organisation fejrer 110 år i Danmark.

Mød her ”Syv fantastiske folkehjælpere” som på hver deres særegne måde har indtaget en markant plads i Dansk Folkehjælps historie og – endnu vigtigere – har været med til at præge det virke og arbejde, som Dansk Folkehjælp har og stadig udfører. Tilsammen har de syv været aktive i organisationen i imponerende 393 år.

De fortjener i den grad at træde ind i rampelyset og dele deres spændende historier – noget der i øvrigt ikke ligger lige naturligt for dem alle at gøre. Måske er det netop den evne, som stadig holder sammen på organisationen i dag. Igennem et stort frivilligt engagement påtager vi os mange opgaver og et stort samfundsansvar, men vi gør det på en værdig og stilfærdig måde.

Det er vigtigt at fortælle historien om Dansk Folkehjælps tilblivelse og hvilke milepæle, der kom til at præge vores udvikling. Derfor kigger vi kort tilbage på begyndelsen, men endnu vigtigere er det at se nærmere på perioden fra 1930’erne og frem til i dag, hvor Dansk Folkehjælp for alvor bredte sig fra hovedstaden ud i hele landet.

Det hele startede med førstehjælp – tanken om at der skulle være en samarit på alle landets store arbejdspladser. Senere det sociale arbejde, som i dag er den største aktivitet i organisationen, og endnu senere det internationale arbejde med afsæt i de gode erfaringer fra Danmark, og ønsket om at gøre en forskel for de mest udsatte i verden.

Læs bogen “Syv fantastiske folkehjælpere”.

Se også tidslinjen for Dansk Folkehjælps 110 år. 

Jubi_bog