Forside > Nyheder > Dansk Folkehjælp med i Danmarks Indsamlingen

Dansk Folkehjælp med i Danmarks Indsamlingen

Danskernes donationer fra Danmarks Indsamlingen fordeles blandt de 12 største NGO’er i Danmark, som arbejder med udviklingsbistand.

Dansk Folkehjælp er ny og nu blandt de deltagende NGO’er med direkte deltagelse i indsamlingen. Kriterierne for at være med i indsamlingen er, at man i forvejen samler ind i Danmark og modtager i støtte fra offentlige puljer som ex. DANIDA.

I Dansk Folkehjælp er der glæde over denne mulighed: ”Det har selvfølgelig stor betydning for Dansk Folkehjælp, at vi kan supplere vores indsats på vores udviklingsprogrammer med midler fra Danmarks Indsamlingen. Konkret betyder det, at vi kan styrke vores samarbejde med vores lokale partnere i Afrika, og de programmer som vi har i skrøbelige stater som eksempelvis Somalia. Danmarks Indsamlingen er et fyrtårn i forhold til oplysning om hvordan de mange udviklingsprogrammer fra danske NGO’er implementeres, vigtigheden og udbyttet af disse. Derfor vil direkte deltagelse i Danmarks Indsamlingen være med til at styrke vores fortalerskab på området” – udtaler generalsekretær Klaus Nørlem.

Om Danmarks Indsamlingen
Danmarks Indsamling er en fælles indsamling til fordel for udviklingslandene i Afrika, Asien og Latinamerika, som DR og 12 af Danmarks største humanitære organisationer står bag.

Organisationerne arbejder for at hjælpe landene ud af fattigdom, hjælpe de mest udsatte mennesker til en fremtid og fremme FN’s 17 globale verdensmål. De 12 deltagende organisationer for Danmarks Indsamling 2018 er udover Dansk Folkehjælp: Børnefonden, CARE Danmark, Dansk Flygtningehjælp, Folkekirkens Nødhjælp, Læger uden Grænser, Mellemfolkeligt Samvirke, Oxfam IBIS, Red Barnet, Røde Kors, SOS Børnebyerne, og UNICEF.

TV-kok Claus Holm laver bålmad med 50 socialt udsatte børn på Nordre Fælled ved den gl. kaserne - bålpladsen.20160629