Forside » Nyheder » Feriehjælpen på “ryste-sammen-tur”

Feriehjælpen på “ryste-sammen-tur”

Sjov, socialt samvær, netværksdannelse og kompetenceudvikling skal ruste elever til studieåret

Dansk Folkehjælp afslutter i dag et ugelangt ferieophold, hvor organisationen i samarbejde med produktionsskolen Multicenter Syd har sat fokus på 30 udsatte elever, der netop er startet på nyt studieår på skolen.

Målet er, hele tiden at udfordre feriehjælpen til at kunne favne nye udsatte grupper af samfundet og skærpe de langsigtede effekter af Dansk Folkehjælps feriehjælpstilbud. Det er første gang, at feriehjælpen bruges til studieforberedelse og netværksdannelse. Målet er blandt andet at mindske frafald blandt udsatte unge på studierne.

Gode relation mellem eleverne en forudsætning
Det kan være svært at bevare interessen for skolegangen, hvis man ikke har et godt kammeratskab med de andre elever. Manglende socialt fællesskab kan føre til frafald. Men det skal dette samarbejde forsøge at komme i forkøbet.

30 nye elever og seks undervisere har netop været i Lalandia på et ugelangt ophold, hvor programmet stod på alt muligt fra skøjteløb, minigolf til virksomhedsbesøg.

Fællesskab skaber stabilitet
Produktionsskolen optager nye elever hele året, men mange dropper hurtigt ud igen.

-Det fællesskab, eleverne får opbygget her, er med til at skabe mødestabilitet. Når der er nogle gode kammerater at møde på skolen, så bliver motivationen større, forklarer underviser og vejleder Heidi Bille.

MultiCenter Syd har i dag elever fra 16 år op til 25 år. Men på den tre dage lange tur til Lalandia er det de yngste elever fra 16 til 19 år, der er med.

-Eleverne er rigtig gode til at skabe et fællesskab og til at give plads til hinanden på trods af deres forskelligheder, siger Heidi Bille. Eleverne på landets produktionsskoler kommer fra belastede og udsatte familier og har uddannelsesmæssige udfordringer.

Formålet med den specielle rustur er at styrke fællesskabet på tværs af de forskellige værksteder, eleverne går på til daglig. Endvidere har man i ugens løb også haft fokus på det faglige, således er det bl.a. blevet til et studiebesøg hos Fermen Bælt, hvor eleverne kunne høre om planerne for etablering af ny fast forbindelse mellem Danmark og Tyskland.

De stærke elever kan også løfte de mere udfordrede elever op
En af de elever, der allerede er godt bekendte med et stærkt fællesskab, er Lars Høegh Madsen på 20 år, der tidligere har gået på efterskole. -Vi hygger os i vores hytte, hvor vi blandt andet spiller og snakker om aftenen siger Lars Høegh Madsen, der gerne vil læse til pædagog.

Foto: Claus Hansen