Forside » Nyheder » Ingen opbakning til afskaffelse af momsstøtteordning

Ingen opbakning til afskaffelse af momsstøtteordning

Momsstøtteordningen afskaffes ikke i denne omgang, da den politiske opbakning til forslaget smuldre, da hverken Socialdemokratiet eller Dansk Folkeparti vil stemme for en afskaffelse af momsstøtten til kirkelige og andre almennyttige foreninger. Skatteminister Karsten Lauritzen (V) ser dog stadig et problem i kirkelige foreningers brug af ordningen og vil arbejde for en ny model.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) har gjort sig aldeles upopulær i store dele af Foreningsdanmark som afsender på regeringens udspil om at afskaffe en særlig momsstøtteordning for almennyttige foreninger.

Foreningsdanmark har protesteret over forslaget, der stod til at koste organisationerne millioner af kroner årligt.

Nu viser det sig, at regeringen ikke kan samle flertal til at fjerne den særlige momskompensationsordning, der koster staten cirka 150 millioner kroner om året, da hverken Dansk Folkeparti eller Socialdemokratiet vil stemme for afskaffelsen af momsstøtten.

”Vores holdning er, at der kan være brug for justeringer af ordningen, men at en egentlig afskaffelse ikke er en god idé. Der er tale om organisationer, som gør et stort arbejde inden for det sociale område, som man ellers ikke fanger inden for sundhedssystemet. Derfor mener vi ikke, at der er brug for en afskaffelse,” siger Dennis Flydtkjær, skatteordfører for Dansk Folkeparti, som gerne vil have undersøgt, om der er for mange organisationer, der i dag deles om pengene.

Der er heller ikke opbakning at spore hos Socialdemokratiet: ”En lang række gode organisationer vil blive ramt af forslaget. Med de millioner, der er tale om, vil det simpelthen blive vanskeligere for disse organisationer at levere den indsats, de gør,” siger partiets skatteordfører Jesper Petersen, der har indkaldt til lukket samråd om sagen.

Da Enhedslisten og SF heller ikke støtter forslaget, kan der altså ikke samles flertal for en afskaffelse af ordningen, som det ser ud nu.

En af de skarpeste kritikere af forslaget har været Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation (ISOBRO).

Her er der forsigtig glæde over de politiske meldinger: ”Jeg er oprigtigt glad for de positive politiske signaler, efter at vi i snart en måned har forsøgt at råbe regeringen op. Men jeg sover først roligt igen, når jeg er 100% sikker på, at forslaget ikke bliver til noget. Husk på, at dette forslag vil betyde, at en lang række velgørende foreninger allerede fra indeværende år står med et gevaldigt hul i økonomien. Det er simpelthen det forkerte sted at spare,” lyder det fra generalsekretær Robert Hinnerskov.

Kilde: Kristlig Dagblad